Blocul unde imi inchiriez apartamentul la parter are sistem de supraveghere 24/7. De cateva luni unul din vecini isi lasa cainele să-si facă nevoile pe pamant chiar sub geamul meu de la bucatarie. Exact in acea zona este o camera de luat vederi pe care toti locatarii au platit o si la care toti locatarii contribuie pt intretinere. Am vrut sa vad pe imagini care din vecin isi lasa cainele acolo insa administatorul a invocat ca nu prea se poate din cauza noilor reguli GDPR. Problema este una destul de serioasa pt ca intre timp s au adunat peste 100 de mizerii acolo. Din moment ce este o camera video care filmeaza acolo si din moment ce se constituie o infractiune, deoarece esti obligat de lege sa strangi dupa animalul de companie, cum pot proceda sa obtin permisiune la camera pe care am platit o pentru a vedea cine este acel vecin. E nevoie de o cerere scrisa la administrator sau?
Primaria nu are competenta sa solutioneze astfel de spete
Politia teritoriala detine autoritatea si competenta sa verifice datele stocate pe sistemul de supraveghere si eventual sa dispuna sanctiuni
Președintele e primul poate și trebuie, dacă îi cere în mod expres asta, să verifice înregistrările. Și să ia măsuri.
Părerea mea e că prima dată ar trebui să-i ceară lui să își facă datoria. Iar dacă refuză să-l reclame pe el, nu să sară cu reclamații la poliția națională că nu e vorba de infracțiune aici. E o contravenție.
Camera-vizor
Dan Stroescu
As vrea sa montez in dreptul usii de intrare in apartament un sistem care cuprinde un senzor de mișcare care aprinde niste leduri plus un telefon vechi care ... (vezi toată discuția)