avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
"Noi condiţii de intrare în Austria. Documentele pe care trebuie să le prezentați la graniță începând de astăzi | Digi24"

,,Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster li se aplică măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, precizează comunicatul."

[ link extern ]

Pare mai aproape de realitate Austria în acest moment.
Mie imi pare ca nu se cer teste PCR la cei cu 3 doze de vaccin.

Nu am inteles care vaccinați se infecteaza.
Cei cu doza booster nu se infecteaza?

Este sigur ca cei cu 2 doze și cei trecuti prin boală se infecteaza la greu.
Cu cei cu doza booster nu sunt lămurit și nu am văzut nicio lămurire de niciun fel în acest sens.

Știe cineva?

Nu se spun niște lucruri care sunt importante.
Iarăși par sa o dea cu secrete ca în perioada decembrie 2019-mai 2020 și rezultatele au fost nefericite.

Știe cineva care mai este situația din Israel?
Ei se pregătesc de doza 4 de vaccin.

Aveti aici despre prostia umana, cel mai mare aliat al virusului Sars-Cov-2...

"„Ne-ai Distrus Crăciunul”. Mesajele Primite De Omul De știință Care A Descoperit Tulpina Omicron | Libertatea"

[ link extern ]

Daca nu descoperea Dr. Moyo Tulpina Omicron o descoperea altcineva.
Cum sa afirmi ca, cel care a descoperit Omicron ti-a stricat Crăciunul?
Oricum, la un număr foarte mare de cazuri de infectare se luau masuri clare pentru ca ar fi fost ceva suspect.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
Am vorbit cu un medic și zice ca s-ar infecta cu Omicron și cei cu doza booster dar nu știu daca a făcut în analiza sa distincție între doză 2 și doză 3 de vaccin.
Cei cu doza 3 fac forme ușoare, zice el.
Dar, și cei cu doza 2 fac forme ușoare.

Tot neclara a rămas situatia.
Trebuie văzut pe statistici.
In UK s-ar putea vedea foarte bine.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
Aici se vorbește despre eșecul vaccinării.
Obiecția mea este fata de restricțiile din tarile vestice și nu fata de eșecul vaccinării.
Este un nonsens sa te vaccinezi și sa stai în restricții mai ales ca mai putem vorbi de încă câțiva ani restrictii asemănătoare ceea ce chiar constituie o problema.

[ link extern ]

Situatia trebuie regândita și adaptata în funcție de tulpina Omicron.
Statele din UE au rămas setate în trecut ceea ce nu va ajuta.

S-a ajuns la proteste ceea ce eu estimam încă din februarie 2020.
Era un efect al virusului pe plan psihologic care era previzibil în caz de eșec.

Deja se ridica întrebarea dacă mai trebuie sa existe restricții dacă o tulpină a virusului asa cum este Omicron nu prezintă pericol.ridicat asa cum a fost cu tulpina delta care a ucis oameni tineri.

Nu numărul de infectati contează ci cati ajung în spital.
Îmi par dubioase restricțiile bazate pe tulpina Omicron în țările din vestul Europei.
Nu îmi rezulta deloc date cu privire la un număr ridicat de persoane decedate din cauza tulpinii Omicron.
Așadar, mie nu imi pare suficient de periculos Omicron pentru a se agita atata statele cu restrictiile.
Spun eu acest lucru care am zis ca o tara precum China nu s-a mișcat chiar grozav cu noul coronavirus în decembrie 2019 în privința restricțiilor.
Tot la fel am criticat toate guvernele lumii ca nu au luat restrictii foarte dure la momentul alfa, momentul de început, decembrie 2019.

Deci, eu sunt adeptul unor restricții extrem de dure dar numai atunci când se impune acest lucru.
În acest moment pandemic nu sunt deloc convins de necesitatea restricțiilor din vestul Europei.Nici măcar sub aspectul eficientei nu sunt deloc convins.
Ceea ce fac aceste state este o frecție la picior de lemn.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2021
"Omicron închide din nou Europa. Experţi sanitari: Duce pandemia „într-o nouă dimensiune”"

,,Omicron se răspândeşte cu viteză maximă în Europa, conducând la restricţii în numeroase ţări şi stârnind întrebarea dacă nu cumva este varianta de SARS-CoV-2 care ne va infecta pe toţi."

[ link extern ]

Sunt șanse foarte mari sa fie infectati aproape toți oamenii de Omicron.
De aceea, ceea ce fac ei acum este inutil.

Nu au cum sa facă o asemenea întârziere încât sa ajute.
Au gandit mult prea tarziu iar acum este prea târziu sa se mai evite asa ceva.

Eu am tot expus aici ca nu vom putea ieși din pandemie asa cum pun autoritățile lumii problema.
Este ceva universal valabil pentru toate statele lumii.

Sa luam cu titlu de exemplu un stat care are 20 milioane de locuitori și sunt vaccinați 19 500 000 de oameni.Am luat un exemplu ideal.
Tulpina Omicron va infecta atat de mulți încât nu prea mai contează.
Cea mai mare problemă este aceea ca sunt reinfectati și cei imunizați prin boală și prin vaccin.

Cu ce va ajuta efectiv 19 500 000 de imunizați?
Ce va face acel stat daca va avea 25 000-30 000 de infectati pe zi?

Când vom ieși din pandemie?
Mai întâi ar trebui gandit cum vom ieși din pandemie.

Vom ieși din pandemie dacă vom avea ani de zile un număr mare de infectati dar fără spitalizării care sa supraaglomereze spitalele?
Este o mare întrebare...

Daca nu se ajunge la ipoteza ca o noua tulpină sa nu mai reinfecteze persoanele este sub semnul întrebării dacă vom ieși din pandemie prea curând.
Nu trebuie ignorata nici ipoteza ca o noua tulpină de genul Omicron poate apărea peste 1 an de când imunizați nu s-au mai infectat.

Nu putem ieși din pandemie decât dacă persoanele imunizate nu se mai reinfecteaza sau dacă infectatii vor fi asimptomatici în proporție de peste 90-95%.

Asa se prezintă situatia.
Deci, varianta cu asimptomaticii este singura care pare realista.

De aici și întrebarea, cati asimptomatici sunt în UK acum?
Asa ne-am putea face o idee la ce sa ne așteptăm în februarie 2022 când va fi mare valul 5 cu tulpina Omicron în România.

Avem încă o persoana infectata cu Omicron și care este în stare buna...

"Cazul 16 de Omicron confirmat în România: o femeie de 39 de ani din Bihor care a călătorit în Congo"

,,Persoana este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea de sănătate este una bună."

[ link extern ]

Mie imi pare sub semnul întrebării necesitatea izolării persoanelor infectate cu Omicron.
Daca folosesc masca de protecție puternica nu transmit virusul.
Statele lumii ar trebui sa responsabilizeze deja persoanele infectate cu Omicron sa poarte masca de protecție puternica pe strada deoarece asa îmi pare sa fie viitorul.
Mulți vor ști ca sunt infectati și va trebui sa ii responsabilizeze.

Asa înțeleg eu, ca s-a intrat intr-o noua dimensiune pandemica și nu asa cum se tot agita inutil. ,,expertii sanitari"...din primul link expus în acest mesaj...
Este bine ca statele sa ia repede atitudine și sa transmită,,Mesaje de interes public" la TV, în sensul ca cei infectati sa poarte neapărat masca de protecție puternică.
Și România ar trebui sa faca asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2021
"Valeriu Gheorghita: Decizia Obligatorie pentru Valul 5 in Toata Romania | iDevice.ro"

,,In lipsa celorlalte măsuri, cum ar fi masca de protecție și celelalte măsuri nefarmaceutice, este evident că doar vaccinarea nu poate să stopeze, să blocheze circulația virusului, circulația variantei Omicron, și atunci rolul certificatului COVID este acela de a reduce riscul de înregistrare a unor cazuri severe de îmbolnăvire, prin faptul că persoanele fie sunt trecute prin boală, fie sunt vaccinate, fie sunt testate, şi atunci vor avea risc mai mic şi să transmită.

Vom vedea care vor fi datele științifice legate de transmiterea de la o persoană care este vaccinată sau trecută prin boală a variantei Omicron, atât pentru cei vaccinați cu prima schemă sau cei care sunt și cu doza de booster efectuată."

[ link extern ] /

Dr. Valeriu Gheorghiţă ne spune ca vaccinatii au risc mai redus sa transmită virusul.
Nu e clar acest lucru.
Omicron nu pare sa respecte aceasta regula.

Cum Dumnezeu, nu știu pana în prezent lucruri esențiale?
Oare nici dr. Valeriu Gheorghiţă nu are acces la informații medicale vitale pentru a se putea face o strategie inteligenta și eficienta împotriva tulpinii Omicron?
Nu el.se.ocupa de strategia de apărare împotriva Omicron dar obligatoriu ar trebui sa stie.

Pare ca nici el nu știe care este situația cu cei care au făcut doza 3 de vaccin.

Am văzut ca alții afirma ca vaccinul are valabilitate între 6-8 luni.
Pana la urma, exista sau nu diferența între cei cu doza 2 și doza 3?

Alte state din UE o țin cu doza 3 obligatoriu ca sa existe libera circulație dacă am înțeles eu bine.
Am văzut ca alții susțin ca doza 3 ajuta nu au avut Omicron.
Cum este cazul Israelului.
Ei deja se.pregatesc pentru doza 4.
Israel pare sa facă ceea ce trebuia sa facă în decembrie 2019 de ceva timp dar deja este prea târziu și pentru ei.Este doar o chestiune de timp pana sa ii copleșească infectarile cu Omicron.
Daca nu în toate cazurile Omicron se manifesta în 24 de ore nu are șanse Israel.Trebuie sa facă cel puțin 2 testari pe zi.

"Medicii din Africa de Sud au descoperit un simptom specific Omicron care apare doar noaptea"

,,Simptomele specifice ale Covid includ în prezent tusea uscată, febra, pierderea gustului şi a mirosului, dar medicii din Africa de Sud - unde a apărut iniţial Omicron - au anunţat că cei care suferă de noua tulpină au spus că au experimentat un simptom specific care apare doar pe timpul nopţii, potrivit The Sun.

Conform sursei citate, medicii au spus că mulţi pacienţi au suferit de transpiraţii nocturne, care se produc atunci când transpiri atât de mult încât pijamalele sau lenjeria de pat sunt ude leoarcă, deşi camera a fost răcoroasă."

[ link extern ]

Acesta nu este un reper sigur.
Este deosebit de înșelător.
Se refera foarte probabil la ipoteza în care persoana nu are febra dar transpira abundent.
Este insa bine ca oamenii sa se testeze măcar acasă în astfel de cazuri.

""Mai bine un eveniment anulat decât o viață anulată". OMS îndeamnă oamenii să renunțe la planurile de vacanță din cauza Omicron | Digi24"

[ link extern ]

Atata timp cât OMS nu arata care sunt datele cu Omicron pe mine nu ma convinge deloc.
Au făcut atât de multe greșeli încât eu nici nu ii mai iau în seamă.
Ma uit și analizez ce susțin dar atât...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)