"Omicron închide din nou Europa. Experţi sanitari: Duce pandemia „într-o nouă dimensiune”"
,,Omicron se răspândeşte cu viteză maximă în Europa, conducând la restricţii în numeroase ţări şi stârnind întrebarea dacă nu cumva este varianta de SARS-CoV-2 care ne va infecta pe toţi."
[ link extern ]
Sunt șanse foarte mari sa fie infectati aproape toți oamenii de Omicron.
De aceea, ceea ce fac ei acum este inutil.
Nu au cum sa facă o asemenea întârziere încât sa ajute.
Au gandit mult prea tarziu iar acum este prea târziu sa se mai evite asa ceva.
Eu am tot expus aici ca nu vom putea ieși din pandemie asa cum pun autoritățile lumii problema.
Este ceva universal valabil pentru toate statele lumii.
Sa luam cu titlu de exemplu un stat care are 20 milioane de locuitori și sunt vaccinați 19 500 000 de oameni.Am luat un exemplu ideal.
Tulpina Omicron va infecta atat de mulți încât nu prea mai contează.
Cea mai mare problemă este aceea ca sunt reinfectati și cei imunizați prin boală și prin vaccin.
Cu ce va ajuta efectiv 19 500 000 de imunizați?
Ce va face acel stat daca va avea 25 000-30 000 de infectati pe zi?
Când vom ieși din pandemie?
Mai întâi ar trebui gandit cum vom ieși din pandemie.
Vom ieși din pandemie dacă vom avea ani de zile un număr mare de infectati dar fără spitalizării care sa supraaglomereze spitalele?
Este o mare întrebare...
Daca nu se ajunge la ipoteza ca o noua tulpină sa nu mai reinfecteze persoanele este sub semnul întrebării dacă vom ieși din pandemie prea curând.
Nu trebuie ignorata nici ipoteza ca o noua tulpină de genul Omicron poate apărea peste 1 an de când imunizați nu s-au mai infectat.
Nu putem ieși din pandemie decât dacă persoanele imunizate nu se mai reinfecteaza sau dacă infectatii vor fi asimptomatici în proporție de peste 90-95%.
Asa se prezintă situatia.
Deci, varianta cu asimptomaticii este singura care pare realista.
De aici și întrebarea, cati asimptomatici sunt în UK acum?
Asa ne-am putea face o idee la ce sa ne așteptăm în februarie 2022 când va fi mare valul 5 cu tulpina Omicron în România.
Avem încă o persoana infectata cu Omicron și care este în stare buna...
"Cazul 16 de Omicron confirmat în România: o femeie de 39 de ani din Bihor care a călătorit în Congo"
,,Persoana este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea de sănătate este una bună."
[ link extern ]
Mie imi pare sub semnul întrebării necesitatea izolării persoanelor infectate cu Omicron.
Daca folosesc masca de protecție puternica nu transmit virusul.
Statele lumii ar trebui sa responsabilizeze deja persoanele infectate cu Omicron sa poarte masca de protecție puternica pe strada deoarece asa îmi pare sa fie viitorul.
Mulți vor ști ca sunt infectati și va trebui sa ii responsabilizeze.
Asa înțeleg eu, ca s-a intrat intr-o noua dimensiune pandemica și nu asa cum se tot agita inutil. ,,expertii sanitari"...din primul link expus în acest mesaj...
Este bine ca statele sa ia repede atitudine și sa transmită,,Mesaje de interes public" la TV, în sensul ca cei infectati sa poarte neapărat masca de protecție puternică.
Și România ar trebui sa faca asa ceva.