avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
"Africa de Sud. Rata de spitalizare după infectarea cu Omicron este mult mai mică decât în cazul variantei Delta. Ministrul Sănătății sugerează că acest fapt s-ar datora imunității ridicate a populației. - Biziday" [ link extern ] /

Este foarte interesant ce scrie și au dreptate.
Fiecare stat trebuie sa aibă în vedere și vârsta populației în privința Omicron.
De asemenea, persoanele cu comorbidități trebuie sa se apere ele singure mai ales și nu trebuie sa aștepte sa fie feriți de alții intrucat oamenii nu sunt educați în acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2021
"Surse: PSD amenință PNL cu retragerea lui Rafila din guvern dacă certificatul verde nu va fi adoptat prin asumarea răspunderii | Digi24" [ link extern ]

Jurnalista Carla Tănase de la Digi24 susține ca omicron duce la.forme grave precum delta.
Dar, de unde a tras ea aceasta concluzie nu rezulta de nicăieri, nu am vazut niciun studiu și nicio statistica.
A se vedea înregistrarea video.

Germania a limitat numărul persoanelor de la petrecerile de Revelion la 10 chiar dacă sunt vaccinate.

La noi nu cred ca vor exista astfel de probleme de Revelion.

Cîțu are dreptate, trebuie lamurita problema cu vaccinarea. Acum sunt 3 săptămâni pana va începe sa crească în România valul 5 și probabil ca mulți va trebui sa se vaccineze cu Johnson&Johnson ca sa aiba timp.Nu prea mai este timp.de Pfizer.

"Florin Cîțu: Este nevoie de legea certificatului verde. Timpul curge în defavoarea noastră | Digi24" [ link extern ]

Simion de la AUR susține ca s-a testat și are anticorpi.
Deci, ca ar fi trecut prin boală fără sa știe.Ar fi fost asimptomatic, zice el.
Ma și miram sa nu fi fost infectat.
Sursa Realitatea Plus TV.

Se poate spune ca este inteligent Covid-19 dacă Simion nu a făcut forma gravă.
S-ar fi vaccinat mulți dacă Simion ar fi ajuns în spital.
Insa, eu ma bucur pentru el ca nu i-as fi dorit asa ceva.
Am văzut azi la Antena 3 un interviu cu un reporter de la CNN.
Acesta zicea ca Germania are mari probleme și este aproape de supraaglomerarea spitalelor intrucat delta și Omicron i-au complesit pe.germani.
Insa, combinația aceasta nu imi spune nimic.
Delta în mod sigur poate crea grave probleme in rândul populației asa cum a fost și la noi în noiembrie 2021.

"Comisia Europeană anunță un nou test PCR care detectează Omicron fără a fi nevoie de secvențiere. Toate laboratoarele îl pot comanda | Digi24"
[ link extern ]

Este grozav acest lucru deoarece daca știm sigur ca este Omicron sunt șanse imense de forme ușoare și se va mai elimina din deruta statala.
Sunt curios cât va ajuta în privința restricțiilor acest nou test intrucat pe mine ma interesează foarte mult restricțiile adaptate la Omicron și nu la delta atunci când va fi cazul.
Așadar, restricțiile trebuie sa difere de la caz la caz, Omicron fiind ceva ce va copleși ca număr de infectari fără un lockdown mai puternic decât cel din starea de urgență din martie 2019.
Nu se va impune asa ceva din cauza Omicron.

Este o mare sansa și un mare avantaj pentru România acest nou test Covid-19 pentru depistarea Omicron.
Nu putem orienta mult mai bine decât cei din vestul Europei care au fost în panica totala, Austria și Olanda fiind exemple elocvente.

Veți aici un articol interesant:

"Varianta Omicron câştigă războiul cu Delta şi devine dominantă. De când va fi doza booster obligatorie pentru călătorii"

Tulpina Omicron preia deja conducerea pandemiei. De exemplu, în SUA a ajuns să reprezinte 73,2% din noile cazuri de COVID-19, date aferente săptămânii încheiate la 18 decembrie. Mai mult decât atât, în unele state americane, proporţia depăşeşte 95%. Omul de ştiinţă american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, a declarat că „Vom avea săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă”.

La începutul săptămânii trecute, şi Marea Britanie anunţa că Omicron se răspândeşte „într-un ritm fenomenal, care dublează la fiecare două-trei zile numărul infectărilor”. Autorităţile au lansat un apel la populaţie pentru vaccinarea cu doza a treia, care ar oferi o protecţie mai mare în faţa infecţiei cu această variantă. În acest context, primarul Londrei, Sadiq Khan, a anulat toate festivităţile prevăzute în capitala britanică de Anul Nou. "

[ link extern ]

Ca sa intelegeti mai clar situatia.
Daca stau locului cei veniți din străinătate nu vom avea rapid infectarea masiva.
Și dacă vom avea și testele speciale pentru depistarea Omicron ne vom putea descurca fără restricții dure, cred eu.
Contează enorm sa se știe dacă este vorba de Omicron sau de tulpina delta.
Poate ca este puțin ciudata situatia din SUA și UK dar pe mine ma interesează România în acest moment.
"Un studiu din Africa de Sud sugerează riscuri reduse de spitalizare pentru Omicron față de Delta, imunitatea ridicată a populației ar putea fi explicația"

,,Studiul, care nu a fost evaluat de colegi, a constatat că persoanele diagnosticate cu Omicron în Africa de Sud între 1 octombrie și 30 noiembrie au avut cu 80% mai puține riscuri de a fi internate în spital decât cei diagnosticați cu o altă variantă în aceeași perioadă."

" [ link extern ]

Par sa se confirme bănuielile mele anterioare de la apariția Omicron și ma bucura acest lucru.
Eu așteptam tulpina Omicron.

Eu am un singur semn de întrebare.
Va asigura oare imunitatea necesara pentru o tulpină ulterioara în sensul de a nu se mai reinfecta vaccinații și cei trecuti prin boală?
Doar asa am intra în epoca sfârșitului pandemiei.
Or, sa se ajunga ca aproape toți sa devina asimptomatici la o noua infectare, inclusiv cei nevaccinați și cei netrecuti prin boală.

Infectari vom avea foarte mulți ani de acum înainte dar nu aceasta este problema de baza.
Tocmai de aceea eu sunt foarte atent la restricții ca sa fie justificate și nu date aiurea...
Pare ca legea cu certificatul verde sau cum o fi el pare OK.
Se suspenda dreptul la munca temporar dar nu le desface contractul de munca.
Asa ziceam și eu acum cu vreo 2-3 luni în urma.
Mai este și chestia cu gradul de incidență ceea ce iarăși este în regula.Cei care nu vor sa se vaccineze pot astepta 2-3 luni fără sa lucreze și apoi vor lucra din nou.Ulterior, pot apărea iarăși probleme pentru 2-3 luni și sa nu ia salariu dar este în regula deoarece le este respectat dreptul de a nu se vaccina.
Cine nu vrea sa se vaccineze este liber sa nu o facă.
Nu am inteles insa cum sta treaba la.parlamentari si la alte autorități.
Nici acestea nu trebuie scutite.
Parlamentarii au posibilitatea sa voteze online.

Nu poate fi scutit nimeni de asa ceva pentru ca ar fi neconstituțional.
Nu contează din ce autoritate sau putere de stat face parte acea persoana.
Vaccinarea nu este obligatorie.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)