Am văzut azi la Antena 3 un interviu cu un reporter de la CNN.
Acesta zicea ca Germania are mari probleme și este aproape de supraaglomerarea spitalelor intrucat delta și Omicron i-au complesit pe.germani.
Insa, combinația aceasta nu imi spune nimic.
Delta în mod sigur poate crea grave probleme in rândul populației asa cum a fost și la noi în noiembrie 2021.
"Comisia Europeană anunță un nou test PCR care detectează Omicron fără a fi nevoie de secvențiere. Toate laboratoarele îl pot comanda | Digi24"
[ link extern ]
Este grozav acest lucru deoarece daca știm sigur ca este Omicron sunt șanse imense de forme ușoare și se va mai elimina din deruta statala.
Sunt curios cât va ajuta în privința restricțiilor acest nou test intrucat pe mine ma interesează foarte mult restricțiile adaptate la Omicron și nu la delta atunci când va fi cazul.
Așadar, restricțiile trebuie sa difere de la caz la caz, Omicron fiind ceva ce va copleși ca număr de infectari fără un lockdown mai puternic decât cel din starea de urgență din martie 2019.
Nu se va impune asa ceva din cauza Omicron.
Este o mare sansa și un mare avantaj pentru România acest nou test Covid-19 pentru depistarea Omicron.
Nu putem orienta mult mai bine decât cei din vestul Europei care au fost în panica totala, Austria și Olanda fiind exemple elocvente.
Veți aici un articol interesant:
"Varianta Omicron câştigă războiul cu Delta şi devine dominantă. De când va fi doza booster obligatorie pentru călătorii"
Tulpina Omicron preia deja conducerea pandemiei. De exemplu, în SUA a ajuns să reprezinte 73,2% din noile cazuri de COVID-19, date aferente săptămânii încheiate la 18 decembrie. Mai mult decât atât, în unele state americane, proporţia depăşeşte 95%. Omul de ştiinţă american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, a declarat că „Vom avea săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă”.
La începutul săptămânii trecute, şi Marea Britanie anunţa că Omicron se răspândeşte „într-un ritm fenomenal, care dublează la fiecare două-trei zile numărul infectărilor”. Autorităţile au lansat un apel la populaţie pentru vaccinarea cu doza a treia, care ar oferi o protecţie mai mare în faţa infecţiei cu această variantă. În acest context, primarul Londrei, Sadiq Khan, a anulat toate festivităţile prevăzute în capitala britanică de Anul Nou. "
[ link extern ]
Ca sa intelegeti mai clar situatia.
Daca stau locului cei veniți din străinătate nu vom avea rapid infectarea masiva.
Și dacă vom avea și testele speciale pentru depistarea Omicron ne vom putea descurca fără restricții dure, cred eu.
Contează enorm sa se știe dacă este vorba de Omicron sau de tulpina delta.
Poate ca este puțin ciudata situatia din SUA și UK dar pe mine ma interesează România în acest moment.