avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
"Șeful OMS se declară îngrijorat de riscul unui „tsunami de cazuri” de infectare: „Delta şi Omicron sunt în prezent nişte ameninţări gemene care împing cazurile spre numere record”"

,,Delta şi Omicrom sunt în prezent nişte ameninţări gemene care împing cazurile spre numere record, ajungându-se la creşteri ale numărului de pacienţi care necesită spitalizare şi numărului de decese”, a declarat şeful OMS."

[ link extern ]

Franța are foarte probabil probleme cu Delta împreună cu Omicron.
Asa ceva creaza o foarte mare deruta.

Daca România a scăpat de tulpina delta nu va avea mari probleme chiar și la un numar de peste 25 000 de infectari pe zi.
Am avea șansa să fim precum Africa de Sud.

"Premierul Ciucă spune că certificatul verde la locul de muncă nu va fi introdus până la sfârșitul anului | Digi24" [ link extern ]

Daca va deveni dominantă tulpina Omicron nu prea mai este graba cu vaccinarea.
Daca vor fi și multe cazuri cu Delta ne vom afla în situația din noiembrie 2021 doar ca va fi haos mare daca nu vor folosi testele care sa stabilească dacă persoana este infectata sau nu cu Omicron.
Nu știu daca România le-a achiziționat pana acum.

"Radiografia Omicron în Europa. Când va lovi Valul 5 România și la ce ne putem aștepta ANALIZĂ"
[ link extern ]

De aici nu rezulta pericol ridicat din partea Omicron.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
O veste buna din Africa de Sud:

"Vârful valului Omicron a fost depăşit fără creşterea numărului de decese, în Africa de Sud" [ link extern ]

,,Contaminările noi au scăzut cu aproape 30% săptămâna trecută (89.781), comparativ cu săptămâna precedentă (127.753). Iar internările în spital au scăzut în opt din nouă provincii, deşi varianta Omicron este foarte transmisibilă, ratele de spitalizare au fost mai mici decât în valurile anterioare".

Sa speram ca asa va fi și la noi fără se impune restricții precum în statele din vestul Europei.
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2021
Pana la Africa, in Franta avem 219000 de cazuri la 1 Ianuarie. Nici Italia nu sta bine: peste 140000.
Orice alt comentariu e de prisos.
"Valeriu Gheorghita: Vestea Buna de Ultima Ora pentru Valul 5 | iDevice.ro"

,,Varianta Omicron nu genereaza forme grave de imbolnavire. Nu stim masura in care varianta Omicron, la cei vulnerabili care nu sunt protejati, ar putea sa genereze forme grave de imbolnavire. Aici avem deja cateva studii care ne arata ca, capacitatea acestui virus de a infecta plamanii este mult mai redusa comparativ cu varianta Delta.

[ link extern ] /

Este bine ca se confirma și în România ca Omicron nu este atât de periculos precum delta.

Numărul de spitalizari contează și nu numărul de infectari.
Ne aflam intr-o etapa diferita a pandemiei fata de ceea ce a fost dar rămâne de vazut ce va fi după Omicron.
Nu știm cati sunt imunizați în total în România și în lume.
Poate se vor face teste de anticorpi peste vreo 2-3 luni la populatie ca sa știm cum stam și sa mai orbecaim.
În București eu cred ca s-a depășit 70% de vaccinați și de persoane trecute prin boală.
Daca București nu va mai avea probleme lucrurile se vor putea rezolva mai ușor și va fi mai ușor de controlat situatia.
Omicron va duce la o imunizare de peste 90% a populatiei Bucureștiului, după parerea mea.
Chiar dacă se vor mai reinfecta și cei care au trecut prin infectarea cu Delta nu vor fi probleme deosebite.
Dar, rămâne de vazut ce va fi după Omicron...
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2022
"Omicron “nu provocă aceeași boală pe care am văzut-o acum un an”. Care este vestea bună… - Editia de Dimineata"

,,Comentariile lui Bell vin după ce guvernul britanic a anunțat că nu va introduce restricții anti-Covid mai stricte în Anglia înainte de sfârșitul anului. Mai mult, executivul condus de Boris Johnson a redus săptămâna trecută la 7 zile perioada de izolare pentru cei testați pozitiv cu Covid în Anglia."

,,Opinia sa este susținută și de datele statistice. Deși numărul infectărilor crește vertiginos, cel al deceselor rămâne destul de scăzut."

[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2022

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)