"Valeriu Gheorghita: Vestea Buna de Ultima Ora pentru Valul 5 | iDevice.ro"
,,Varianta Omicron nu genereaza forme grave de imbolnavire. Nu stim masura in care varianta Omicron, la cei vulnerabili care nu sunt protejati, ar putea sa genereze forme grave de imbolnavire. Aici avem deja cateva studii care ne arata ca, capacitatea acestui virus de a infecta plamanii este mult mai redusa comparativ cu varianta Delta.
[ link extern ] /
Este bine ca se confirma și în România ca Omicron nu este atât de periculos precum delta.
Numărul de spitalizari contează și nu numărul de infectari.
Ne aflam intr-o etapa diferita a pandemiei fata de ceea ce a fost dar rămâne de vazut ce va fi după Omicron.
Nu știm cati sunt imunizați în total în România și în lume.
Poate se vor face teste de anticorpi peste vreo 2-3 luni la populatie ca sa știm cum stam și sa mai orbecaim.
În București eu cred ca s-a depășit 70% de vaccinați și de persoane trecute prin boală.
Daca București nu va mai avea probleme lucrurile se vor putea rezolva mai ușor și va fi mai ușor de controlat situatia.
Omicron va duce la o imunizare de peste 90% a populatiei Bucureștiului, după parerea mea.
Chiar dacă se vor mai reinfecta și cei care au trecut prin infectarea cu Delta nu vor fi probleme deosebite.
Dar, rămâne de vazut ce va fi după Omicron...