avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai vedeti? Si totusi televiziunile ne ameninta continuu cu valu' 5, cu restrictii, lockdown-uri, etc.
La inceputul anului s-au emis niste recomadari, inclusiv sa fie interzise mastile decorative + purtare din nou in spatii deschise.

In actul din 2022 - MĂSURI pentru diminuarea impactului tipului de risc - nu se precizeaza de tipul de masti iar de purtarea lor in aer liber scrie ca daca incidenta acumulata este de peste 1:1000. Despre masti scrie ca "se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție de tip medical sau FFP2". Deci nu e obligatie.

In Hotararea 34/2022 nu vad vreo referinta directa la masurile propuse anterior.

Deci cum e pana la urma?
Se mai pot folosi mastile de decor si cum ramane cu spatiul deschis?

Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2022
BX, utilizator
Trecerea la obligativitatea folosirii, în spațiile publice închise și deschise, numai a măștilor chirurgicale sau de tip FFP2 a fost dată inițial prin HG 34/2021. Însă, pentru a se aplica efectiv, era nevoie și de un ordin comun al celor două ministere amintite, care a apărut vineri seară în Monitorul Oficial și care produce deja efecte începând de sâmbătă.

„Începând cu data de 8.01.2022 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise. În înțelesul prezentului ordin sunt considerate neconforme măștile care sunt confecționate din material textil și/sau plastic”, scrie, mai precis, în Ordinul comun MS/MAI nr. 30/1/2022.

www.avocatnet.ro/articol_601...
Multumesc pentru lamurire.
Îmi pare foarte ciudata atitudinea Chinei.
Usor, ușor, întra tot mai multe orașe în lockdown.

[ link extern ]

Eu analizez China de câteva zile și este al treilea oraș care întra în lockdown.
Cam ciudat...

Omicron nu prezintă risc ridicat.
Am câteva luni de când am remarcat acest lucru.

Pana și Elveția a înțeles acest lucru.

[ link extern ]

Masurile de restrictie au mai mult ca rațiune o evoluție rapida în alta direcție mutanta a Omicron original care nu creaza probleme la adulți.
Doar anumite mutații ar putea duce la mari probleme.
O combinație intre Delta și Omicron, ceea ce insa nu pare sustenabil după parerea mea.
Deci, restricțiile nu prea isi mai au rațiuni.

La cei sub 10 ani nu am inteles clar daca nu ar fi cu mari probleme.
Prin SUA parca existau ceva probleme acum câteva zile.
Dar, nu cred ca au decedat copiii chiar dacă au avut probleme mai serioase.

[ link extern ]

Așadar, problemele s-au mutat cumva de la adulți la copii daca ne uitam la SUA.
Insa, nu am.remarcat sa existe probleme de acest fel și în Europa.

Eu ma feresc în continuare de COVID-19 chiar și în varianta Omicron.

[ link extern ]

,,Persoanele infectate cu Omicron pot observa că pielea, buzele sau paturile unghiale pot dezvolta o nuanță palidă, gri sau albastră, potrivit experților în sănătate de la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC), notează blackpoolgazette.

Acest simptom este considerat a fi rezultatul nivelului scăzut de oxigen din organism. CDC descrie simptomele ca un „semn de avertizare” al infecției cu Covid-19 și sfătuiește oamenii să ceară sfatul medicului de familie dacă observă o astfel de schimbare a culorii."

Nu îmi pare în regula și mai bine ma feresc.
Nu am încredere nici în varianta Omicron desi nu este periculoasa în sensul.de a duce la deces.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)