Acest medic face afirmații corecte și asa este.
Nimeni nu știe ce va mai fi după tulpina Omicron.
,,Cum ar putea fi următoarea variantă de îngrijorare?
Având în vedere rata actuală a infecției cu coronavirus la nivel mondial și rata mutațiilor SARS-CoV-2, „este previzibil că vor apărea noi variante”, a declarat Karen Mossman, profesor de patologie și medicină moleculară la Universitatea McMaster din Ontario. Dar, după cum s-a constatat în ultimii doi ani ai pandemiei, nu orice variantă nouă va fi suficient de competitivă, a precizat ea.
Variantele viitoare ar putea avea totuși un avantaj competitiv prin mai multe traiectorii. Teoretic, una dintre aceste traiectorii potențiale ar putea duce la un virus mult mai transmisibil decât Omicron, provocând o boală mai puțin severă, a spus Mossman."
[ link extern ]
Este unul.dintre motivele pentru care eu sunt de părere ca se impune o relaxare a restricțiilor chiar din etapa aceasta cu Omicron.
Daca nu avem ceva ucigător în masa în acest moment este indicat sa se relaxare restricțiile sau sa se facă o restricționare pe categorii de persoane.
Aceasta ar fi o varianta necesara și pentru a se vedea ce ar rezulta.
Nu ma refer la persoanele nevaccinate sa fie incluse în restricții intrucat în acest moment pandemic nu se mai impune asa ceva.
Nu am remarcat sa existe dovezi din care sa rezulte ca ar fi risc ridicat de deces în rândul acestora.
Insa, deocamdată avem prea puține cazuri ca sa știm clar deoarece 10 000 pe zi sunt prea puține fata de ceea ce va urma, după estimarea mea.
De vreo 2 luni am spus ca vom.depasi 25 000 de cazuri pe zi.
Copiii foarte mici ar avea probleme cu Omicron dar nu îmi este clar daca ajung la deces.
Deci, am putea vorbi de restricții mai ales autoimpuse de către părinți.
Așadar, o instruire corespunzătoare a părinților ar putea fi de foarte mare ajutor pentru ca orice părinte responsabil vrea sa își protejeze copilul și sunt șanse mari sa existe cooperare din partea acestora.
Asa s-ar rezolva una dintre problemele care pot genera probleme pandemice.