avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Persoanele nevaccinate cu vârsta peste 60 de ani vor fi amendate începând din 16 ianuarie cu „suma de 100 de euro pe lună”, atât timp cât nu sunt vaccinate, a anunţat joi guvernul elen, reamintind că vaccinul împotriva COVID-19 este obligatoriu pentru această grupă de vârstă, relatează AFP."

[ link extern ]

Mai multe persoane mi-au spus ca sunt suparate pe stat pentru ca vor sa le facă bine cu forța.

Ce parere aveti, este sau nu corect asa?

Exista state în Europa unde eutanasierea este permisa dar se agita cu Covid-19.
Trebuie văzut exact pentru ca dacă pui problema aiurea ca stat...aiurea va iesi...

Mie imi pare o criza mondiala de inteligența...
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
Acest medic face afirmații corecte și asa este.
Nimeni nu știe ce va mai fi după tulpina Omicron.

,,Cum ar putea fi următoarea variantă de îngrijorare?

Având în vedere rata actuală a infecției cu coronavirus la nivel mondial și rata mutațiilor SARS-CoV-2, „este previzibil că vor apărea noi variante”, a declarat Karen Mossman, profesor de patologie și medicină moleculară la Universitatea McMaster din Ontario. Dar, după cum s-a constatat în ultimii doi ani ai pandemiei, nu orice variantă nouă va fi suficient de competitivă, a precizat ea.
Variantele viitoare ar putea avea totuși un avantaj competitiv prin mai multe traiectorii. Teoretic, una dintre aceste traiectorii potențiale ar putea duce la un virus mult mai transmisibil decât Omicron, provocând o boală mai puțin severă, a spus Mossman."

[ link extern ]

Este unul.dintre motivele pentru care eu sunt de părere ca se impune o relaxare a restricțiilor chiar din etapa aceasta cu Omicron.
Daca nu avem ceva ucigător în masa în acest moment este indicat sa se relaxare restricțiile sau sa se facă o restricționare pe categorii de persoane.
Aceasta ar fi o varianta necesara și pentru a se vedea ce ar rezulta.
Nu ma refer la persoanele nevaccinate sa fie incluse în restricții intrucat în acest moment pandemic nu se mai impune asa ceva.
Nu am remarcat sa existe dovezi din care sa rezulte ca ar fi risc ridicat de deces în rândul acestora.
Insa, deocamdată avem prea puține cazuri ca sa știm clar deoarece 10 000 pe zi sunt prea puține fata de ceea ce va urma, după estimarea mea.
De vreo 2 luni am spus ca vom.depasi 25 000 de cazuri pe zi.

Copiii foarte mici ar avea probleme cu Omicron dar nu îmi este clar daca ajung la deces.
Deci, am putea vorbi de restricții mai ales autoimpuse de către părinți.
Așadar, o instruire corespunzătoare a părinților ar putea fi de foarte mare ajutor pentru ca orice părinte responsabil vrea sa își protejeze copilul și sunt șanse mari sa existe cooperare din partea acestora.
Asa s-ar rezolva una dintre problemele care pot genera probleme pandemice.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2022
Ati vazut ce spunea Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină Luc Montagnier la evenimentul de la Milano ?

[ link extern ]

D-le Claudiu, nr de cazuri detectate va depinde clar de nr. de testarti. Noi am avut mai multi testati pt ca au venit cei din afara de sarbatori. Acum incep sa cam plece inapoi. Au inceput in schimb scolile. Daca nu se insista pe undeva excesiv cu testare nu cred ca vom ajunge la 25000. Daca se insista pe testari masive, sigur vom avea peste atat.

De acord cu noua tara de tip URSS, doar ca nu e uniune.
In cazul Elvetiei, clar e abuz si discriminare.
BX, utilizator
Da, cu siguranță că un număr mai mare de testari ar duce la descoperirea de mai multe cazuri.
Eu ziceam de 25 000 pe ceea ce testează ei.
Este estimările asa ceva.

Am văzut la Antena 3 la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu ca dr. Țincu a dat niște explicații interesante.
Nici el nu mai considera necesitatea vaccinării în acest moment Omicron.
Corect.

În schimb, alte state din vestul Europei au cam luat-o razna.

Da, cu siguranță că un număr mai mare de testari ar duce la descoperirea de mai multe cazuri.
Eu ziceam de 25 000 pe ceea ce testează ei.
Este estimabil corect asa ceva.

Am văzut la Antena 3 la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu ca dr. Țincu a dat niște explicații interesante.
Nici el nu mai considera necesitatea vaccinării în acest moment Omicron.
Corect.

Sper ca măcar pe plan intern România sa adopte un certificat verde pentru cei care au anticorpi dar sunt nevaccinați.
Se mai poate face un test celular care este scump.dar concludent.

În schimb, alte state din vestul Europei au cam luat-o razna.

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Și China se cam agita.

[ link extern ]

Ar trebui regândite și ratele de infectare de x la mia de locuitori special pentru Omicron.
Daca vom avea asa ceva în următorii ani ce vom face?
Vom sta în restricții chiar dacă mor foarte putini oameni?

Îmi pare rău de occidentali și sper ca la noi sa fie altfel...

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)