Ceea ce se întâmplă în Australia din cauza tulpinii Omicron este surprinzător.
Par sa aibă probleme dar este posibil sa aibă persoane vulnerabile și acesta sa fie motivul.
Omicron poate ,,rade" tot ce a ratat tulpina delta
Însă, Australia nu avea cum sa evite asa ceva.
Era inevitabil...asa cum.zic eu de vreo 2 luni cu evitarea infectarii cu tulpina Omicron.
Îmi pare rău pentru ei desi m-au supărat cu cazul Djokovici.
,,In total, în ultimele 24 de ore, în statele New South Wales, Victoria şi Queenslans au fost înregistrate 74 de noi decese, depăşind decesele de săptămâna trecută, când joi, la nivel naţional au fost raportate 57 de decese, arată datele oficiale."
[ link extern ]
Nu știu daca este mare sau mic numărul de decese.
,,Medicul Octavian Jurma susține că ultimele date referitoare la pandemie arată că cele două variante – Delta şi Omicron – pot coexista foarte bine, săptămâna trecută unul din patru cazuri fiind dat de varianta Delta, informează News.ro.
Medicul Octavian Jurma afirmă, marţi seară, într-o postare pe Facebook, că aproximativ 14.000 de cazuri din cele 59.000 de săptămâna trecută au fost provocate de Delta."
,,Omicron se dovedeşte mai periculos decât Delta pentru copii (…) Dacă rata de creştere a internărilor copiilor se menţine, săptămâna viitoare e posibil să vedem chiar depăşirea pragului de 1.000 de copii internaţi in medie pe zi. Tot în aceasta săptămână vom vedea şi o creştere abrupta a internarilor in rândul adulţilor, iar de săptămâna viitoare presiunea pe spitale va fi foarte mare”, a mai scris medicul."
[ link extern ]
Asa cum.am arătat și anterior, nu cunosc clar situatia cu cei mici dar nu cred ca se va ajunge la 1000 de copii internați pe zi.
Omicron este slab și desi ataca copiii nu este letal pentru aceștia.
Este periculos pentru cei sub 2 ani.
Și mamele ar trebui sa fie atente...
Așadar, asa cum am mai spus de câteva ori mamele trebuie sa se păzească de COVID-19 ca sa nu mai avem infectari periculoase.
Dar, le-a instruit cineva?
Nu am văzut o astfel de instruire la TV pana acum.
Drept urmare, se lasă deschisa o poarta de infectare cu Covid-19 care poate genera probleme aiurea desi se poate evita asa ceva.