avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Și dr. Marinescu de la Spitalul Matei Balș vine cu vesti bune și confirmă ceea ce spun de când a apărut Omicron.

,,Ion Cristoiu: Adrian Marinescu a mai afirmat: "Vă spun ceva interesant: deja am intrat în etapa de convieţuire, despre care eu vorbeam încă de anul trecut. Etapa de convieţuire înseamnă că, cei mai mulţi dintre noi, în momentul în care ne infectăm, vom face nişte forme uşoare care vor trece de la sine".

[ link extern ]

Ce facem insa cu restrictiile?
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2022
Ce facem insa cu restrictiile?

dupa acet val, nu vor mai exista.
Asa ar fi normal dar normalitatea este sub semnul întrebării...
Daca ne uitam la Australia și China...

Sa vedem ce vor face cei din vestul Europei.
La noi, oamenii din domeniu îmi par mai cerebrali decât cei din alte state.
Se poate și mai mult de atât dar...românii mereu se uita la ce este mai rău și nu la ce este mai bine...

În fine, dr. MARINESCU este în continuare pe placul meu.

,,Astfel, după anunţurile venite din ţări ca Marea Britanie şi Israel, ţări care au început deja să renunţe la restricţii, în cea mai mare parte a lumii se va reveni la situaţia de dinainte de apariţia SARS-CoV-2. Iar România nu va avea motive să facă excepţie."

[ link extern ]

Israel și UK au cam trecut de Omicron.
Dar, încă nu se stie, zic eu...
Oricum, cu tulpina Omicron nu exista probleme.
Ce va fi este marea întrebare.
Era un moment de relaxare acum...pentru România...căci nu se stie ce va mai veni...
Logic este sa scadă virusul in periculozitate dar a mai avut scăderi și ridicări agresive...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
Ceea ce se întâmplă în Australia din cauza tulpinii Omicron este surprinzător.
Par sa aibă probleme dar este posibil sa aibă persoane vulnerabile și acesta sa fie motivul.
Omicron poate ,,rade" tot ce a ratat tulpina delta
Însă, Australia nu avea cum sa evite asa ceva.
Era inevitabil...asa cum.zic eu de vreo 2 luni cu evitarea infectarii cu tulpina Omicron.
Îmi pare rău pentru ei desi m-au supărat cu cazul Djokovici.

,,In total, în ultimele 24 de ore, în statele New South Wales, Victoria şi Queenslans au fost înregistrate 74 de noi decese, depăşind decesele de săptămâna trecută, când joi, la nivel naţional au fost raportate 57 de decese, arată datele oficiale."

[ link extern ]

Nu știu daca este mare sau mic numărul de decese.

,,Medicul Octavian Jurma susține că ultimele date referitoare la pandemie arată că cele două variante – Delta şi Omicron – pot coexista foarte bine, săptămâna trecută unul din patru cazuri fiind dat de varianta Delta, informează News.ro.

Medicul Octavian Jurma afirmă, marţi seară, într-o postare pe Facebook, că aproximativ 14.000 de cazuri din cele 59.000 de săptămâna trecută au fost provocate de Delta."

,,Omicron se dovedeşte mai periculos decât Delta pentru copii (…) Dacă rata de creştere a internărilor copiilor se menţine, săptămâna viitoare e posibil să vedem chiar depăşirea pragului de 1.000 de copii internaţi in medie pe zi. Tot în aceasta săptămână vom vedea şi o creştere abrupta a internarilor in rândul adulţilor, iar de săptămâna viitoare presiunea pe spitale va fi foarte mare”, a mai scris medicul."

[ link extern ]

Asa cum.am arătat și anterior, nu cunosc clar situatia cu cei mici dar nu cred ca se va ajunge la 1000 de copii internați pe zi.
Omicron este slab și desi ataca copiii nu este letal pentru aceștia.
Este periculos pentru cei sub 2 ani.
Și mamele ar trebui sa fie atente...

Așadar, asa cum am mai spus de câteva ori mamele trebuie sa se păzească de COVID-19 ca sa nu mai avem infectari periculoase.
Dar, le-a instruit cineva?
Nu am văzut o astfel de instruire la TV pana acum.
Drept urmare, se lasă deschisa o poarta de infectare cu Covid-19 care poate genera probleme aiurea desi se poate evita asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2022
,,Regimul comunist chinez le interzice sportivilor să mai vorbească despre drepturile omului la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing"

[ link extern ]

Cam asa sta balanta cu situatia mondială în privința drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului.

Pe mine situația din Australia ma îngrijorează.
Am dat China doar asa ca exemplu...

Arafat zice ca trebuie menținute restricțiile actuale.

Este oarecum acceptabil asa ceva.
Se teme sa elimine restricțiile.
Îți trebuie foarte mult curaj și siguranță ca sa faci asa ceva...
Nu Arafat zice asa ceva, ci eu...

,,Arafat, despre valul 5 al pandemiei: Până acum impactul nu e unul major. Nu se discută la acest moment despre restricţii suplimentare,,

[ link extern ]

Eu gândeam eliminarea restricțiilor...încă de acum...
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2022

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)