avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nereguli serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nereguli serviciu

Buna seara , lucrez la o companie petrolieră renumita in România de 8 luni de zile . Inițial contractul meu de munca a fost pe perioada determinata mai exact pe 6 luni urmând sa expire in Martie . In luna Februarie am început sa întreb șeful de depozit dacă acest contract mi se va mai prelungi după intrarea in pensie pe caz de boala a doamnei pe care eu practic o înlocuiam in cele 6 luni , șeful spanadu mi ca încă nu se știe nimic concret
Bun pe data de 6 Martie am primit un SMS de la șeful meu spunându mi ca al meu contract de munca s a încheiat , ca doamnei i a ieșit decizia de pensionare pe caz de boala și implicit și mie mi se încheie contractul și nu mai este nevoie sa ma prezint a doua zi la munca ear ținem legătura pt a efectua actele de încheiere . A doua zi sunt sunată sa vin la munca spunându mi ca s au gândit sa mi ofere 2 sapt in care sa mai vin totuși dar sa am și timp sa îmi caut in alta parte . Mi am găsit in alta parte după câteva zile , îmi anunț șeful iar acesta îmi spune sa nu ma grăbesc ca e posibil sa îmi prelungească contractul . Renunț la locul de munca găsit , iar după 3 săptămâni in care eu lucram prog normal dar fără niciun act la mâna , sunt chemată la șef in birou unde mi se spune ca mi se prelungește contractul mi se da sa semnez o anexa de prelungire o semnez și îmi spune sa aștept sa vina de la sediu semnată de Dr general . De atunci pana in prezent au trecut 2 luni de zile timp in care eu practic și fizic nu am niciun act adițional la mâna in care sa văd dacă eu am ctrl prelungit . In momentul in care întreb sunt mustrata verbal și mi se spune sa nu mai pun întrebări . Pe lângă asta , am o mare problema legată de graficul de munca . Dacă pana acum câteva luni noi eram câteva. 2 sau chiar 3 fete pe tura acum suntem doar una , timp de 12h dar nivelul de munca este de 3 ori mai mare . Efectiv nu avem timp sa mancam .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 2 Iunie 2020
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligata sa semnez? Beatrice1213 Beatrice1213 buna ziua, eu am fost angajata la sc blue point pe un cim de 1 luna, dupa terminarea acestuia am facut prelungire tot de 1 luna si in decursul a 2 sapt din ... (vezi toată discuția)
Sambata si duminca Andreiush Andreiush Buna ziua, Lucrez de 21 ani la o firma unde pana acuma 1 luna am avut CCM, de 1 luna am ramas fara CCM deoarece nu mai avem sindicat reprezentativ. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului, contract pe perioada determinata, probleme la serviciu darkone darkone Buna seara, Am si eu problema descoperita azi :-), am aflat ca sunt insarcinata, pe data de 18 aprilie am inceput serviciul la loclu de munca actual, de anul ... (vezi toată discuția)