avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosire uscatorie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosire uscatorie bloc

Buna ziua,in urma unei HCL,toate uscatoarele de rufe din exteriorul blocurilor au fost taiate de reprezentantii primarieie din orasul in care locuiesc.Punandu-se in apalicare aceasta HCL,ma vad intr-o situatie nu tocmai placuta - eu locuiesc la parter,nu am balcon si acum nu mai unde sa usuc rufele.Scara blocului are o camera cu destinatia uscatorie,dar aceasta este folosita de cativa locatari pentru a depozita diferite lucruri,nicidecum pentru a usca rufe.Intebarea mea este cum pot sa ii determin (legal) pe vecinii mei sa isi scoata lucrurile din uscatorie si sa o folosim pentru scopul initial,cel de a usca rufele?Mentionez ca la ultima sedinta a asociatiei de locatari care a avut ca scop aceasta problema,de pe scara mea au fost reprezentate doar 2 apartamente din 14,iar deciziile au ramas in coada de peste.
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 22:21, 2 Iunie 2020
Buna ziua,
In baza carui act folosesc doar acei proprietari uscatoria, au inchiriat-o de la asociatie?
Daca nu... le puteti cere sa va lase un locusor liber pentru a pune un uscotor...
Uscatoria reprezinta parte comuna accesibila tuturor proprietarilor
Partea comuna de condominiu poate fi exclusiv utilizata de catre proprietari,in temeiul unui contract de inchiriere sau de folosinta incheiat cu asociatia de proprietari
In speta,solicitati oficial presedintelui de asociatie sa dispuna masurile necesare astfel incat partea comuna de condominiu sa fie accesibila tuturor proprietarilor
Mai mult ISU nu permite depozitarea in partea comuna de condominiu de bunuri cu risc
Părțile comune ale condominiului se pot da în folosința cuiva cu acordul tuturor proprietarilor!
După lege, dacă un singur proprietar nu-și dă acordul, spațiul rămâne "la comun".
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
eugenoctavian1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii si de catre cine pot fi amendata? - uscatoria blocului simonasim simonasim Buna ziua, locuiesc la bloc si de cand m-am mutat vecinii mei nu mai incap de mine.La inceput ,seful de scara mi-a spus ca nu am dreptul sa-mi usuc rufele in ... (vezi toată discuția)
Uscator vandut maiam maiam Cineva cumpara un apartament cu 2 camere, la parter. Toate bune si frumoase pana cand are nevoie sa-si usuce rufele. Afara nu se poate, balcon nu are, in casa ... (vezi toată discuția)
Debransare uscatorie adrian.dab adrian.dab O parte din locatarii blocului unde locuiesc au vrut sa debranseze uscatoria de la caldura. 5 familii nu am fost de acord cu acest lucru, iar presedintele ... (vezi toată discuția)