avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul judecătoresc refuza sa ridice poprirea, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul judecătoresc refuza sa ridice poprirea, desi e achitata suma

Buna ziua,
Am o problema cu o executare. Suma respectiva a fost plătită integral, am documentele pentru tot. Cu toate astea, desi am insistat zilnic, executorul nu răspunde la telefon. A raspuns la un moment dat, a spus ca trebuie sa calculeze si revine, nu a mai revenit. Nici nu a mai răspuns.
Conturile sunt blocate de luni de zile degeaba din cauza acestui abuz. Cum pot sa soluționez problema? Pot sa il reclam pe executor undeva? Exista o autoritate care ma poate ajuta? Mulțumesc
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa ii formulati plangere executorului la Corpul Executorilor de pe langa Curtea de Apel. Sau contestatie la executare. Executorul a emis vreo incheiere de actualizare debit, ceva? Dvs. ati achitat, dar poate au mai existat sume de plata provenite din dobanzi si penalitati. (se intampla des).
Buna ziua,

ati platit suma datorata dar aveti de platit si cheltuieli de executare .Probabil ca nu ati platit cheltuielile de executate(stiu,nu sunt deloc mici,dar unde nu-i cap...)si pana nu platiti nu-o sa aveti proprirea ridicata.Bafta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am platit si cheltuielile de executare si nu mi-e clar la ce va referiti cu "unde nu-i cap". Cred ca era evident ca problema aici era refuzul de comunicare al executorului, nu plata.
Buna ziua
Intrigat de raspunsuri (,,unde nu-i cap")si trecut recent prin acelasi calvar, adica platit integral suma datorată, va aduc la cunostinta ca UNDE LEGEA ESTE INTERPRETATA AȘA CUM VREA ORICARE că ,, de aceea traim in Romania, am fost obligat la cheltuieli suplimentare.Sfatuit de cineva ( cu studii juridice) am trimis suma prin mandat poștal pe numele creditorului..Acesta a refuzat primirea lor si ulterior a apelat la Exec. Jud.Cand am contactat acea institutie numita Curte de Apel si am explicat că creditorul arată rea voință știți ce am aflat : ,, noi nu putem să facem nimic, deoarece am facut poprire pe conturile d-stra CA URMARE A SOLICITARII CREDITORULUI. Așa țară, așa raspuns,așa gandire rigidă,cand este vorba să-ți arăți nevinovăția.Aceste cuvinte sant ca urmare a unei lupte duse cu ,,Justitia" din Romania timp de 11( unsprezece) ani, in a-mi fi respectate drepturile, dar o să mor și nu o să le văd.Multumita Avocat.net am putut sa fiu la curent cu legislația și am putut să mă bat pentru tot ceeace mi-a fost furat
de ce ati ajuns la curtea de apel ? Cu contestatie la executare ?
Daca v-au venit banii inapoi trebuia sa fi apelat dvs la executor, suma se consemneaza la cec
UNDE LEGEA ESTE INTERPRETATA AȘA CUM VREA ORICARE că ,, de aceea traim in Romania,

Alte discuții în legătură

Mă aștept la o executare silita, deoarece creditorul refuza primirea banilor trimiși de mine( debitor) prin mandat poștal, conform sentinței judecătorești. AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Am pierdut un proces,am rugat o ruda din Romania sa plătească suma datorată conform sentinței judecătorești ,dar cel ce a câștigat , a refuzat primirea ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)