avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul judecătoresc refuza sa ridice poprirea, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul judecătoresc refuza sa ridice poprirea, desi e achitata suma

Buna ziua,
Am o problema cu o executare. Suma respectiva a fost plătită integral, am documentele pentru tot. Cu toate astea, desi am insistat zilnic, executorul nu răspunde la telefon. A raspuns la un moment dat, a spus ca trebuie sa calculeze si revine, nu a mai revenit. Nici nu a mai răspuns.
Conturile sunt blocate de luni de zile degeaba din cauza acestui abuz. Cum pot sa soluționez problema? Pot sa il reclam pe executor undeva? Exista o autoritate care ma poate ajuta? Mulțumesc
M-am exprimat gresit, nefiind familiarizat cu termenii.Am apelat Ex. Jud. de pe langa Curtea de Apel.Suma am trimis-o prin mandat postal creditorului, ce a refuzat-o, spre a ma tachina ulterior prin Exec.Jud. ce banui că nu a cunoscut intentia de a fi tachinat, punand poprire pe conturile mele bancare.Am expus acest caz , al meu, spre a lua cunoștință persoanele ce se conformeaza legii, dar pot fi sicanati pe nedrept de ,,altii".
Am apelat Ex. Jud. de pe langa Curtea de Apel.

pentru ce mai exact ?

inteleg ca vi se pare nedrept,, insa daca nu ati facut lucrurile cum trebuie sfatuit de cineva cu studii juridice.. nu trebuie sa dati vina pe lege. Ala a fost cu sfatul, dvs cu consecintele.
Nu ati facut contestatie la executare, nu ? Cand v-ati trezit cu poprire.. dvs ati discutat cu executorul.. angajat de creditor si v-a zis ca nu are ce va face. Pai , ce voiati sa faca ?

@krisapl, faceti contestatie la executare si reclamatie executorului.
datoria dvs se va actualiza, ca se calculeaza penalitati in continuare.
mai trimiteti mail executorului, mai sunai-l sau mergeti la biroul sau.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
Die/Dna Moderator
Explicatiile ce-mi sant date mie de d-stra, imi arata ca santeti in afara celor intamplate mie.Eu am relatat, ca-n urma deciziei unui jud. AM TRIMIS PRIN MANDAT POȘTAL (suma stabilita urmare a judecății,) creditorului ce a REFUZAT S-O PRIMEASCA!!!, iar ULTERIOR s-a adresat Exec.Jud. ca și cum eu nu am vrut sa dau suma stabilită prin sentință.
Cand a aparut poprirea, am telefonat Exec.Jud. ce a doua zi a ridicat-o, atragandu-i atentia că am acte doveditoare ce-l indica pe Creditor că a indus in eroare mințind că sant rau platnic
După părerea dstra CUM TREBUIAU FACUTE LUCRURILE CA SĂ IASĂ BINE?
Daca citeati cu atenție, eu nu am dat vina pe lege CI PE CEI CARE O INTERPRETEAZA AȘA CUM VOR.
Daca ma iau după ceeace spuneti in incheiere, insemna că trebuia sa rămân cu poprirea si sa mai plătesc și onorariul Exec. Jud.
Va rog acordati mai multă atentie, in citirea si interpretarea unor situații, deoarece pagubele se măsoară in bani.
Cu stima
Alexandru Dumitru Sandu
Cand a aparut poprirea, am telefonat Exec.Jud. ce a doua zi a ridicat-o, atragandu-i atentia că am acte doveditoare ce-l indica pe Creditor că a indus in eroare mințind că sant rau platnic

ceea ce difera de ce ati scris initial

am fost obligat la cheltuieli suplimentare

Acesta a refuzat primirea lor si ulterior a apelat la Exec. Jud.Cand am contactat acea institutie numita Curte de Apel si am explicat că creditorul arată rea voință știți ce am aflat : ,, noi nu putem să facem nimic, deoarece am facut poprire pe conturile d-stra CA URMARE A SOLICITARII CREDITORULUI.

daca nu spuneti ce s-a intamplat, nu poate ghici nimeni.. v-am tot intrebat..
Daca ma iau după ceeace spuneti in incheiere, insemna că trebuia sa rămân cu poprirea si sa mai plătesc și onorariul Exec. Jud.

Nu, inseamna ca trebuia sa faceti contestatie la executare.

Va rog acordati mai multă atentie, in citirea si interpretarea unor situații, deoarece pagubele se măsoară in bani.

eu citesc si iau de buna ce scrieti.

oricum, exemplul dvs nu are legatura cu subiectul initial.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mă aștept la o executare silita, deoarece creditorul refuza primirea banilor trimiși de mine( debitor) prin mandat poștal, conform sentinței judecătorești. AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Am pierdut un proces,am rugat o ruda din Romania sa plătească suma datorată conform sentinței judecătorești ,dar cel ce a câștigat , a refuzat primirea ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)