avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recunoastere adeverinte venit suplimentar pt. calcul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recunoastere adeverinte venit suplimentar pt. calcul pensie

Buna ziua !
Din cate stiu,in noua lege a pensiilor CONTRIBUTIVITATEA este specificata ,in mod expres,la calculul pensiei.
In situatia in care eu am intrat in pensie ANTICIPATA PARTIAL in 2005 (cand in vigoare era o lege,care nu mi-a dat dreptul de a beneficia la calculul pensiei de castigul suplimentar realizat) dar decizia DEFINITIVA ( trecerea la pensie intreaga) a fost data ANUL ACESTA in mai (cu noua lege in vigoare) POT READUCE IN DISCUTIE recalcularea pensiei ?
Mentionez ca,initial,in 2005 (la pensionare) am pierdut procesul cu Casa de Pensii cu motivarea ca nu se iau in calcul (conform legii de la vremea respectiva) asemenea castiguri suplimentare.si pensia a fost calculata numai pe baza salariului din cartea de munca.
Multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: AdrianaBal , utilizator 16:10, 3 Iunie 2020
In calculul pensiei intra doar sporurile permanente prevazuta la art.127 din H.G.257/2011.
Pentru restul necesita hotarare judecatoreasca.
Nu este posibil ca sa fi beneficiat de pensie anticipata partiala 15 ani(2005-2020).
Doar daca ati beneficiat de pensie de invalidrare este posibil.

AdrianaBal a scris:

Buna ziua !
Din cate stiu,in noua lege a pensiilor CONTRIBUTIVITATEA este specificata ,in mod expres,la calculul pensiei.
In situatia in care eu am intrat in pensie ANTICIPATA PARTIAL in 2005 (cand in vigoare era o lege,care nu mi-a dat dreptul de a beneficia la calculul pensiei de castigul suplimentar realizat) dar decizia DEFINITIVA ( trecerea la pensie intreaga) a fost data ANUL ACESTA in mai (cu noua lege in vigoare) POT READUCE IN DISCUTIE recalcularea pensiei ?
Mentionez ca,initial,in 2005 (la pensionare) am pierdut procesul cu Casa de Pensii cu motivarea ca nu se iau in calcul (conform legii de la vremea respectiva) asemenea castiguri suplimentare.si pensia a fost calculata numai pe baza salariului din cartea de munca.
Multumesc pentru raspuns !

Imicer scuze...2015 (nu 2005!) este anul pensionarii anticipate...
Sa asteptam sa vedem in ce forma va produce efecte legea 127/2019.
Mai avem de asteptat 1 an si aproape 4 luni.

Carp Mircea a scris:

Sa asteptam sa vedem in ce forma va produce efecte legea 127/2019.
Mai avem de asteptat 1 an si aproape 4 luni.

Multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie maluselirina maluselirina Buna ziua, Vroiam sa va intreb daca la calculare/recalcularea pensiei se vor lua in calcul si primele de merit sau al 13 -lea salariu.Mentionez ca persoana in ... (vezi toată discuția)
3% pensie suplimentara nidac57 nidac57 La un salariu tarifar, in 1999, de 1564000, o retributie realizata de 2575356, un total brut de 2575356 si un brut impozabil de 2059000, contributia de 3% ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata parțiala - acord im82 im82 Vă rog, am o întrebare: La solicitarea pensiei anticipate parțiale am primit Decizia care nu include și acordul și alte sporuri, pentru ... (vezi toată discuția)