avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum fac sa nu mai primesc pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum fac sa nu mai primesc pensie alimentara?

Am dreptul cat sunt in continuarea studiilor sa primesc pensie alimentara de la tatal meu,dar eu deja castig indeajuns(fara acte...bineinteles...) incat sa nu am nevoie si de banii lui,iar lui i-ar folosi mai mult decat mie,mai ales ca a devenit pensionar...
Nu doresc ca el sa se ocupe de nimic,as vrea ca eu sa rezolv aceasta situatie de una singura.De ce este nevoie si unde ar trebui sa ma adresez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mimiimp , utilizator 22:14, 14 Iulie 2006
buna!
draga mea,eu nu sunt in domeniu ,dar cred ca mama ta trebuie sa faca o hartie catre judecatorie ca renunta la pensia alimentara .
in primul rand,cred ca mama nu ar trebui sa faca nimic,din moment ce eu l-am actionat in justitie pe tatal meu pentru pensie.In al doilea rand,nu mai sunt minora de ceva timp si cred ca nu este nevoie de altcineva pentru asta.Presupun....:-/
Intrebarea este daca pot sa o sistez si in ce fel?Nu mai locuiesc de 6 ani in orasul de care apartin si as dori sa rezolv prin posta totul,chiar daca nu am nici o mutatie legala.Doar ca nu stiu unde sa ma adresez,si nici spre cine.
Multumesc!
scrie-i tatalui tau sa nu-ti mai trimita banii. :D
din pacate nu merge asa...datorita faptului ca l-am actionat in instanta,nu el personal imi trimite,ci casa de pensii,cred.
:((
de ce nu-i trimiti banii ianpoi tatalui tau dupa ce ii primesti?
Tatal tau sa introduca actiune de sistare a pensiei de intretinere pe motiv ca tu obti venituri si nu te mai afli in nevoie (conditie pt acordarea pensiei de intretinere) la instanta unde ai tu domiciliul actual. Tu faci intampinare in care arati ca esti de acord cu sistarea pensiei deoarece esti angajata. Poate nu ti se va cere contract de munca din care sa rezulte ca lucrezi. Oricum, merita sa incerci pt ca nu te costa nici pe tine nimic, nici pe tatal tau, actiunea fiind scutita de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa nu mai primesc pensie alimentara? clara123456 clara123456 Am dreptul cat sunt in continuarea studiilor sa primesc pensie alimentara de la tatal meu,dar eu deja castig indeajuns(fara acte...bineinteles...) incat sa nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ?!?!?! Cristian Bebe Cristian Bebe Buna ziua. Numele meu este Cristian si in ianuarie fac 20 ani . Pe cand aveam 3 luni parintii mei au divortat eu fiind incredintat mamei si tatalui mei ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere alina00 alina00 Sunt studenta la master si nu mai primesc pensie alimentara de 3 luni, de cand am terminat facultatea desi ar trebuii pt ca nu am inca 25 de ani. Cui trebuie ... (vezi toată discuția)