avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In ce context se poate obține ordonanța ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ?

Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . Deși pana sa iasă hotărârea , mama fetei nu l-a lăsat pe iubitul meu ( tatăl fetei) sa o vadă și sa petreacă timp cu ea, aceasta tot insista la el sa ii dea procura definitiva pt a ieși cu fetița din țara . Ea a mai avut antecedente . A plecat in Spania cu fata si iubitul meu nu a mai știut nimic de copil , ba mai mult a fost blocat pe toate rețelele de socializare .
Ce trebuie făcut ? Iubitului meu îi este teama sa ii dea procura fiindcă ea poate pleca cu fata și sa nu se mai întoarcă .
In ce condiții poate primi ea acea ordonanța președințială de suplinire având in vedere situația delicata in care este pus tatăl fetiței ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce dizertaţie, dacă aş fi novice, chiar aş crede. De disponibilitatea părintelui nerezident de a onora programul nimic, nimic?
Despre suplinirea semnăturii:
Copilul nu se poate clona, nici tăia în două, să aibă fiecare partea lui. În cazul de faţă, văd că între părinţi există o oarecare colaborare şi înţelegere, doar că tatăl are temeri că nu-şi va mai vedea copilul.Trebuie cântărit şi ce i se oferă copilului aici, în ţară şi ce i se oferă dacă se stabileşte în altă ţară. Este uşor a fi Gigi contra, în timp ce tu nu oferi nimic copilului decât câte-un program de relaţii, când poţi şi când ai chef, în rest, Dumnezeu cu mila.
Dacă în schimb domnul are condiţii de trai superioare, venituri peste medie, posibilităţi de intreţinere a copilului, este preferabil ca minorul să rămână în ţară cu tatăl său decât să plece hai-hui prin lume. Şi atunci, domnul trebuie să fie de acord cu plecarea mamei cu copilul în vacanţă, în intervalul______ şi mama să fie de acord ca tatăl să plece cu copilul peste graniţă în intervalul_____.
Nici un părinte şi copil nu poate fi robul unui program de relaţii personale, iar beneficiul pentru copil al relaţionării cu ambii părinţi e chiar discutabil, nu se poate generaliza, fiecare copil e unic şi fiecare caz e unic.
Martonze, discuția nu era despre disponibilitatea nerezidentului ci despre cazul de fata în care se presupune ca exista. Dar da, dacă tot ați adus vorba atunci cred ca e foarte important ca nerezidentului sa se prezintă și sa aibă constant o legătură puternica și sănătoasă cu copilul. Dacă vine din an în Paște și e dezinteresat nici Dumnezeu nu poate încuraja o asa relație.
Revenind însă la subiect, e vorba de suplinire acord vacanta nu de mutare domiciliu. În plus, înțeleg din ce s-a postat ca tatăl a mai dat o procura și nu a mai știut nimic de copil ceea ce nu este ok.
Iar de data asta se teme, îl poate cineva învinovăți? Cred ca nici un părinte.
Nici un părinte şi copil nu poate fi robul unui program de relaţii personale,

Deci când e vorba de o relație sănătoasă cu un părinte e robie?
Însă, aveți idee câte rezidente au refuzat ca cel mic sa își vadă celalalt părinte doar când dorește și simte și au insistat asupra programului standard?
Și astfel trag următoarea concluzie, când vrea copilul nu este bine, când exista un program stabilit de instanta nu este bine ca trebuie sa se petreacă doar când își dorește copilul și altfel este robie, deci automat, când o familie se destramă copilul ar trebui sa piardă unul dintre părinți?????
Copilul vine la pachet cu niște responsabilități, desigur, dacă îl iubești și vrei sa îl crești sănătos la cap. Apoi te despărți și începi sa te plângi ca ai obligații. GHINION! Însă dacă nu hrănești copilul se observa, dacă nu îl duci la școală sau nu îl îmbraci se vede și atunci tai din obligațiile ale căror urmări nu se vad imediat, respectiv cele emoționale. Și asa incurajarea și respectarea programului de legături personale devine o vaicareala veșnică și se cauta motive efectiv penibile pentru a nu se respecta.
Evident, nu generalizez, ma adresez numai unei anumite categorii.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala iesire din tara cu un minor, posibile consecinte refuz b.claudia89 b.claudia89 Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Cerere in instanta suplinire acord vicpopescu6967 vicpopescu6967 Pereche de tineri in concubinaj au un copil , recunoscut de tata , prin certificatul de nastere , dar crescut de mama . Are mama vreun temei legal sa pblige ... (vezi toată discuția)