avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Deschidere firma metale pretioase
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Deschidere firma metale pretioase

Buna ziua, am citit legea privind metalele pretioase, respectiv aur si argint,
Am in plan sa deschid o firma care sa comercializeze produse din argint/aur. Am citit legislatia insa am cateva neclaritati. [ link extern ]
Repsectiv de marcatul metalelor. Eu vreau doar sa fiu un intermediar online a acestor metale(nu producator). Daca eu cumpar la furnizori metale pretioase stantate deja, e nevoie sa le stantez si eu ca distribuitor?. De asemea taxa pe operatiuni ar insemna ca fac 2 operatiuni, respectiv cumparare si vanzare?
Nu imi este clar acest aspect.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:18, 4 Iunie 2020
nu orice marca e recunoscuta de statul roman. prin urmare:
- daca le cumparati de la producatori certificati din Romania, e in regula.
- daca le cumparati de la producatori din tarile UE care au sistem de marcare oficiala, e iarasi OK, cu conditia sa furnizati clientilor, in prealabil, detaliile de certificare.
nu oricine poate sa faca tranzactii cu metale pretioase, dar puteti actiona ca un broker, fara ca marfa sa treaca prin curtea dvs.
Deci nu mai este nevoie de marcaj daca le iau de la firma autorizata din Romania?
daca produsele poarta marca de responsabilitate a producatorului/ distribuitorului, nu ar trebui sa vi se solicite acest lucru. cu toate acestea, e potrivit sa discutati cu producatori, fiindca unii lucreaza strict pentru retaileri, deci nu pun ei pe piata produsele.
oricum, asta nu va scuteste sa va autorizati conform legii.
cat despre operatiuni, nu uitati si pastrarea/ depozitarea in scop de comercializare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accize produse aur lumib78 lumib78 Buna ziua, O societate achizitioneaza din romania de la alta firma romaneasca niste pandantive din aur de 14 karate, personalizate cu denumirea firmei pe care ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma metale pretioase wapmaster13 wapmaster13 Buna ziua, Am citit legea privind metalele pretioase, respectiv aur si argint, insa am neclaritati legate de marcatul produselor. Eu comand de foarte ... (vezi toată discuția)
Doresc sa deschid un srl - o afacere cu bijuterii GabriellaaB GabriellaaB Buna ziua! Doresc sa deschid un SRL - o afacere cu bijuterii handmade din argint si pietre semipretioase cu vanzare pe retelele de socializare (Instagram) si ... (vezi toată discuția)