Buna ziua,
imobilul proprietate personala este construit pe terenul statului . Mai clar, casa este a noastra , terenul (de sub casa, garaj, curte si gradina) este al statului. Am incheiat contracte de inchiriere pe aceste suprafete de teren care le-am reinoit la fiecare 5 ani, ultima data anul acesta cu o marire semnificativa a chiriei. Azi am primit o scrisoare de la primarie cum ca: ,,conform art. 463, alin(2) din Legea nr. 227/2015, pt. terenurile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ -teritoriale , concesionate , inchiriate... etc...se stabileste taxa pe teren'' ( un fel de impozit). Va rog sa ma lamuriti daca este legal sau nu si ce alte optiuni as avea .
Va multumesc anticipat.
Revin cu completari. Azi am fost la Primarie cu contractele de inchiriere pe teren si ni s-a facut o decizie de impunere . Ne cer taxa pe teren retroactiv din 2014, plus penalitati , in total aprox 1500 lei. Sa lesin nu alta. E posibil asa ceva sa platesc penalitati pentru o taxa inexistenta pe numele meu pana azi ? De ce nu m-au chemat acum 5 ani sa imi faca decizia de impunere si plateam la timp. Sunt cu platile la zi si daca mi se cerea, plateam la timp, dar nu mi s-a cerut. Astept raspuns.
Dubla taxare teren
Ruxzara
Buna ziua, azi am aflat cu stupoare ca, pe linga chiria pe care o platesc primariei pentru curte trebuie sa platesc si o taxa/impozitare catre institutia la ... (vezi toată discuția)