avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pentru terenurile date in chirie de catre primarie ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pentru terenurile date in chirie de catre primarie mai trebuie platite si alte taxe ?

Buna ziua,
imobilul proprietate personala este construit pe terenul statului . Mai clar, casa este a noastra , terenul (de sub casa, garaj, curte si gradina) este al statului. Am incheiat contracte de inchiriere pe aceste suprafete de teren care le-am reinoit la fiecare 5 ani, ultima data anul acesta cu o marire semnificativa a chiriei. Azi am primit o scrisoare de la primarie cum ca: ,,conform art. 463, alin(2) din Legea nr. 227/2015, pt. terenurile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ -teritoriale , concesionate , inchiriate... etc...se stabileste taxa pe teren'' ( un fel de impozit). Va rog sa ma lamuriti daca este legal sau nu si ce alte optiuni as avea .
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2020
smn_goga, utilizator
Cel mai recent răspuns: smn_goga , utilizator 12:04, 4 Iunie 2020
Revin cu completari. Azi am fost la Primarie cu contractele de inchiriere pe teren si ni s-a facut o decizie de impunere . Ne cer taxa pe teren retroactiv din 2014, plus penalitati , in total aprox 1500 lei. Sa lesin nu alta. E posibil asa ceva sa platesc penalitati pentru o taxa inexistenta pe numele meu pana azi ? De ce nu m-au chemat acum 5 ani sa imi faca decizia de impunere si plateam la timp. Sunt cu platile la zi si daca mi se cerea, plateam la timp, dar nu mi s-a cerut. Astept raspuns.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
smn_goga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla taxare teren Ruxzara Ruxzara Buna ziua, azi am aflat cu stupoare ca, pe linga chiria pe care o platesc primariei pentru curte trebuie sa platesc si o taxa/impozitare catre institutia la ... (vezi toată discuția)
Taxa de clădiri/teren neimpusa de autorități apoi impusa după 5 ani giv giv Buna ziua. Am închiriat de la primărie din anul 2017 un garaj într-o parcare comuna unde se plătește o chirie anuala pe locul de parcare. Acum ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe cladiri si terenuri mitrutiionel mitrutiionel In cazul in care mi-a venit instiintare de plata a impozitului pe cladiri si curti ,eu avind contract de inchiriere a apartamentului incheiat intre ... (vezi toată discuția)