avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocație de stat pt.copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocație de stat pt.copii

As dori sa stiu exact dacă este legal ca un copil (minor)care frecventeaza cursurile școlare in România poate sa beneficieze de alocatie de stat pt.copii atât din România cât și din Germania unde lucrează tatăl copilului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 3 Iunie 2020
Da, poate sa beneficieze de asa ceva.

De exemplu : Un părinte lucrează în Germania, celălalt părinte lucrează în Romania și trăiește acolo împreună cu copilul amândurora. Atunci există un drept la alocație pentru copil și în Germania și în Romania. Romania va plăti în acest caz alocația pentru copii poloneză, deoarece copilul trăiește în Romania. Pentru că alocația romană pentru copii este mai mică decât cea germană, Germania va plăti diferența. În total se va primi deci alocația pentru copii la nivelul țării în care aceasta este mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre acordarea alocației pentru copii olteandenisa olteandenisa As dori sa stiu exact dacă este legal ca un copil (minor)care frecventeaza cursurile școlare in România poate sa beneficieze de alocatie de stat pt.copii ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana in italia io_alessia2011 io_alessia2011 Buna ziua!Am si eu o nelamurire cu alocatia europeana in italia.Eu am lucrat in romania la ultimul loc de munca 2 ani jumatate,apoi am ramas insarcinata ,iar ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana Elena676 Elena676 Sunt divortata si am in intretinere un copil in varsta de 15 ani. Fostul sot este stabilit in Germania, unde a solicitat alocatia de stat pentru copil. Statul ... (vezi toată discuția)