avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa care a fost in custodie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa care a fost in custodie

Buna ziua. Am o nelamurire : anul trecut am dat la o firma marfa in custodie, care s-a dus cu avize intocmite de noi. Anul acesta am adus marfa inapoi. Care sunt actele ce se intocmesc? Aviz de la ei la noi, sau aviz cu minus tot de la noi la ei? Cineva din firma asa zice ca e corect, eu insa ma abtin.... :O
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:21, 15 Decembrie 2009
Aviz de la ei la voi cu mentiunea , marfa nu se factureaza , retur custodie . Proces verbal de custodie ati intocmit ? Ati tranzitat 357 - marfuri aflate la terti ?
da, insa acum va aparea diminuare, adica intrare cu minus (???) in contul 357.... #-o
Sorina cand pleaca nota contabila este 357=371 si la intoarcere invers 371=357 , unde vezi tu invers ?
In principiu eu nu sunt adepta avizelor cu minus.
Avizele, in general sunt facute pentru insotirea marfii la transport. Cum poate un aviz cu minus sa insoteasca o marfa? Care este locul de plecare al transportului in acest caz?
Deci eu as face 371 = 357 cu aviz de la ei. Posibil ca la intoarcerea marfii sa nu fie la locul de custodie un reprezentant al proprietarului marfii, asa ca nu se poate face aviz cu minus de catre acesta. Se intocmeste aviz de catre cel care are in custodie marfurile respective pentru ca acel loc este gestionat de el, iar acesta este documentul care insoteste transportul.

Cele spuse de mine mai sus tin mai mult de un principiu, decit de litera unei legi. Accept la clientii mei avize cu minus pentru ca in cele mai multe cazuri sunt in imposibilitatea de a mai corecta situatii trecute. Daca as fi sa dau sfaturi cele de mai sus ar fi cele pe care le-as da.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
t.simona, utilizator
mai vin si eu in discutie sa intaresc cele spuse in legatura cu avizele cu minus: nici eu nu le consider in regula , ba chiar sint un non sens daca e sa facem abstractie de conta si sa vedem lucrurile doar in logica lor ;
Pe alta parte, asa cum s-a si amintit de altfel , e necesar un proces verbal de predare -primire in custodie, ba chiar as vedea si o eventuala prestatie de depozitare facturata de firma -custode : un an e o durata destul de mare

Alte discuții în legătură

Marfa in custodie corinachivu corinachivu Pentru marfa data in custodie intocmesc aviz de insotire cu mentiunea \"nu se factureaza\" si fac inregistrarea contabila 357 = 371. In cazul returului, in ... (vezi toată discuția)
Marfuri trimise in custodie elims_mn elims_mn Buna ziua, As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi ... (vezi toată discuția)
Documente in caz de marfa la terti ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am urmatorul caz. Am incheiat un contract de prestare servicii cu un partener. Eu ii furnizez materiale iar el imi ofera mana de lucru pentru montaje diverse. ... (vezi toată discuția)