avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract cesiune intre administrator si SRL-ul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract cesiune intre administrator si SRL-ul administrat

Buna ziua,

Ca administrator si asociat unic intr-un SRL, as dori sa cedez drepturile de autor asupra unui produs software, fara a specifica vreo remuneratie.
Este posibil? In general este posibil un astfel de contract de cesiune cu remuneratie zero?
Dar sa se stabileasca o plata doar dupa un anumit numar de ani si pe baza depasirii unui plafon de incasari?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
barsani2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 22:44, 5 Iunie 2020
Buna seara. Este posibil sa cedati folosinta asupra respectivului software.La nivelul societatii, bunurile corporale sau necorporale, cum e cazul softului cedat in folosinta gratuita, se evalueaza in contabilitate la valoare justa. Valoarea justa reprezinta o valoare estimata de o comisie pentru un soft similar, pretul pietei.Se consemneaza intr un PV si ulterior se amortizeaza pe 3 ani.Daca ulterior doriti sa vi se achite anumite sume, softul nu e cedat gratuit. E vanzare cu plata ulterioara.La nivelul persoanei fizice poate genera venituri de declarat in Declaratia unica.In alta varianta, cedati gratuit softul, inregistrati la valoare justa softul in conta si incheiati un contract de comision cu societatea.Pentru sume incasate pe persoana fizica veti depune Declaratia unica, platiti Cass etc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizare mijloc fix cateldestept cateldestept La un calculator (mijloc fix), neamortizat complet, am realizat o modernizare prin adaugarea unei unitati de memorie si instalarea unei licente Windows 7. Cum ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix sau obiect de inventar ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara! Am si eu o intrebare. In septembrie 2009 am achzitionat un laptop in valoare de 1600. L-am inregistrat pe 303, deoarece are valoare mai mica de ... (vezi toată discuția)
Macheta unui website - activ necorporal amortizabil? v_florina v_florina Buna seara, Vreau sa infiintez un SRL-D, a carei activitate va fi exclusiv online, de genul site de informare. Investitiile in active corporale si ... (vezi toată discuția)