avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama nu își mai poate controla copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama nu își mai poate controla copilul minor

Sora mea are mari probleme cu fetița ei 15 ani . Pe langa anturajul care și la format o alta fata care o influențează negativ și o manipulează prin fel și fel de metode,fata,a fugit de câteva ori de acasă ,a fost adusă de poliție ,iar părinții celeilalte fete nu le pasa deloc de ce se întâmplă .
Sora mea este dezorientată și nu știe ce să mai facă . Poliția nu o susține și o ia peste picior ,ea este singura și fără ajutor .
Ce ar trebui sa facă deoarece nu dorește nici să își piardă fica ,după ce sa chinuit singura sa o crească,educe și cu chirie și datorii la banca .
Da, dar este complicat pentru ca minora va refuza orice consiliere.
De.aceea am.recomandat interventia paterna.Poate exercita o anumita autoritate.
Insa, nu se stie cum ar reactiona daca s-ar intalni cu tatal, sau daca ar vrea sa se intalneasca cu el.
Nu dorește să ia legătura cu tatăl.cu condiția să îi ofere libertate deplina

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, dar este complicat pentru ca minora va refuza orice consiliere.
De.aceea am.recomandat interventia paterna.Poate exercita o anumita autoritate.
Insa, nu se stie cum ar reactiona daca s-ar intalni cu tatal, sau daca ar vrea sa se intalneasca cu el.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tatal are hotarare judecatoreasca cu program de vizita ar putea sacai minora si sa se ajunga la consiliere psihologica.
Ar trebui insa sa se coordoneze foarte bine intre ei parintii.
Nu ar conta ce vrea sau ce nu vrea ea.
S-ar putea ajunge la variante atipice dar care sa ajute.
Este insa advevarat ca este foarte complicat ce zic eu si fara avocat cu abilitati juridice si psihologice deosebite nu cred ca se vor descurca deoarece avocatul ar trebui sa aiba potentialul de a pune presiune si pe minora si pe orice alta persoana ar exista in aceasta ecuatie juridica.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varsta e extrem de periculoasa.
Ar fi bine sa apeleze la un psiholog, nu sa duca fata, caci sigur va refuza, dar sa o sfatuiasca pe mama pas cu pas cum sa faca. E nevoie de extrem de multa rabdare.
Mama ar mai putea legatura cu parintii celorlalti copii din anturaj, eventual facand impreuna front comun.
Ati mai putea, poate, gasi o persoana, din sau din afara familiei, pe care fata o pretuieste, si pe care sa o rugati sa va ajute, vorbind cu domnisoara.
Bataia, injuraturile, amenintarile nu ajuta sigur, chiar daca va lasa nervii, pe buna dreptate.
Ar putea mama incerca si varianta unui cadou, nu de valoare, ci unul sa i se lipeasca de suflet, si o invitatie apoi sa bea o cafea cele doua, si sa vorbeasca ca intre "fete".
La fel, sa-i scrie un bilet, cu te iubesc si as vrea sa vorbim, sau o scrisoare. Exclus reprosurile. Incercati sa o apropiati, nu sa o certati. E foarte greu, dar fata e cel mai important lucru pentru voi, asa ca strangeti din dinti.
Mulțumesc de sfat "proastasatului"

proastasatului a scris:

Varsta e extrem de periculoasa.
Ar fi bine sa apeleze la un psiholog, nu sa duca fata, caci sigur va refuza, dar sa o sfatuiasca pe mama pas cu pas cum sa faca. E nevoie de extrem de multa rabdare.
Mama ar mai putea legatura cu parintii celorlalti copii din anturaj, eventual facand impreuna front comun.
Ati mai putea, poate, gasi o persoana, din sau din afara familiei, pe care fata o pretuieste, si pe care sa o rugati sa va ajute, vorbind cu domnisoara.
Bataia, injuraturile, amenintarile nu ajuta sigur, chiar daca va lasa nervii, pe buna dreptate.
Ar putea mama incerca si varianta unui cadou, nu de valoare, ci unul sa i se lipeasca de suflet, si o invitatie apoi sa bea o cafea cele doua, si sa vorbeasca ca intre "fete".
La fel, sa-i scrie un bilet, cu te iubesc si as vrea sa vorbim, sau o scrisoare. Exclus reprosurile. Incercati sa o apropiati, nu sa o certati. E foarte greu, dar fata e cel mai important lucru pentru voi, asa ca strangeti din dinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Program vizita leonardy44 leonardy44 Bun gasit! din punct de vedere legal ce poate face un parinte privitor la situatia: -copilul are 14 ani;nu vrea sa si vada parintele patern ,nu vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei lui poate fi considerata un abuz? vasy_v23 vasy_v23 BUNA SEARA...AS DORI SA MA SFATUIASCA CINEVA LEGAT DE URMATOAREA MEA PROBLEMA......IN URMA DIVORTULUI,MEU DE FOSTA SOTIE,COPILUL MINOR,IN VIRSTA DE 6 ANI A ... (vezi toată discuția)