avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună ziua. Soțul meu a moștenit împreună cu 3 surori casa părintească. Casa are 5 camere. Noi avem 10 ani de căsătorie și un copil de 5 ani. Soțul vrea să mă părăsească și să mă lase în drum cu copilul.Intreb dacă am și eu cu copilul dreptul la partea lui de moștenire.
Cel mai recent răspuns: miliga73 , utilizator 13:30, 4 Iunie 2020
Buna ziua,
O sa aveti in urma decesului dumnealui, daca o sa mai detina ceva in acel moment.
De fapt...copilul o sa aiba, daca divortati.
Puteti cere pensie alimentara pentru copil.
Cat traieste sotul nu aveti vreun drept, nici macar ca sotie.
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii (nu, nu devin comune dupa X ani de casatorie).
Ca atare, in caz de divort, nu se impart.
Daca la decesul sotului mai aveti calitatea de sotie, aveti dreptul la 1/4.
Daca la decesul sotului veti fi divortati, va mosteni doar copilul dvs. Asta in cazul in care nu se racasatoreste si nu mai are si alti copii.
Chiar daca se recasatoreste... copilul dvs. si al dumnealui o sa imparta bunurile proprii ale acestuia cat si cele comune cu viitoarea sotie, cu sotia acestuia si ceilaltii copii, frati vitregi.

raluk0207 a scris:

Cat traieste sotul nu aveti vreun drept, nici macar ca sotie.
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii (nu, nu devin comune dupa X ani de casatorie).
Ca atare, in caz de divort, nu se impart.
Daca la decesul sotului mai aveti calitatea de sotie, aveti dreptul la 1/4.
Daca la decesul sotului veti fi divortati, va mosteni doar copilul dvs. Asta in cazul in care nu se racasatoreste si nu mai are si alti copii.

Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa parinteasca mirela1980 mirela1980 Buna,dupa moartea mamei mele tata se recasatoreste si locuiesc in casa noastra parinteasca...ce drepturi vom avea noi copii si ce drepturi va avea acea ... (vezi toată discuția)
Ce drept am eu ContSters85659 ContSters85659 Buna. Sunt casatorita de 3 ani .Sotul meu a mai fost casatorit legal si are un copil din prima casatorie. Casa este a lui ,este donatie de la tatal lui. Noi ... (vezi toată discuția)