Tocmai am primit decizia prin care sunt informat ca sunt membru CSSM ca si reprezentant angajator cu atributii SSM. Care sunt atributiile concrete ale unui reprezentant angajator cu atributii SSM? Trebuie sa am cursuri SSM?
Cititi H.G-ul de mai jos, incepand cu art. 57., acolo o sa gasiti toate informatiile ce va intereseaza. Puteti reveni cu intrebari daca aveti nelamuriri [ link extern ]
Am citit sectiunea art 67 -Atributiile comitetului de securitate si sanatate în munca si astfel am vazut atributiile membrilor. Trebuie sa am ceva cursuri pe SSM?
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza obligativitatea cursului de pregatire in domeniul ssm numai pentru reprezentantii salariatilor:
-Art. 55 (1) Reprezentantii lucratorilor cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii lucratorilor trebuie sa urmeze un program de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 40 de ore, cu continutul minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. A.
(2) Indeplinirea cerintei prevazute la alin. (1) se atesta printr-un document de absolvire a programului de pregatire.
Reprezentantii angajatorului sunt nominalizati, de regula, din randul conducatorilor locurilor de munca sau a unor departamente din cadrul firmei, lucratori care prin fisa postului au atributii precise in domeniul ssm legate de instruire, supraveghere si control, etc., intocmesc instructiuni proprii ssm, etc.