avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am primit amenda pe numele meu cu un nr. inmatriculare ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am primit amenda pe numele meu cu un nr. inmatriculare necunoscut.

Buna. Sunt Cristi, azi mi-a venit o amenda in plic de la primarie, cum ca am de platit 580 lei pt ca am circulat cu viteza de 70km/h. Ok pana aici, probleme sunt:

1. A venit pe numele meu,adresa mea, cnp-ul meu dar eu nu am nici-un vehicul trecut pe numele meu.
2. Amenda este pt un nr de imatriculare de CJ, (eu locuind in Alba), un nr. de imatriculare pe care nu il stiu, nu stiu nici ce fel de marca este masina, nici unde a fost surprinsa masina cu viteza respectiva.
3. Eu nu am condus in 2 ani de carnet nici-o masina a altei persoane inafara de masina familiei.

Deci cum e posibil sa vina pe numele meu din moment ce nu am masini trecute pe mine, si e un nr de inmatriculre pe care nu il stiu, si nu am condus niciodata masinile altor persoane?
Ce pot face in acest caz? Pot sa dau in judecata Politie / Primaria sau persoana a cui ii apartine masina respectiva?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:51, 5 Iunie 2020
Buna ziua
Va trebui sa contestati in instanta, procesul verbal prin care s-a constatat contraventia.
Politia va fi obligata sa prezinte toate actele care au stat la baza constatarii contraventiei.
Doar asa veti putea lamuri situatia.
Aveti dreptul legal,in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila sa contestati PV contraventie,prin care sa informati instanta ca nu sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului consemnat in document

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)
Amenda de viteza anghel teodor anghel teodor Am fost amendat ca am circulat cu viteza de 75km/h. In proces scrie:a condus auto cu nr.......,marca..... pe dn67 din directia x-y cu viteza de 75 km/h in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - va rog sa-mi dati un raspuns urgent annamarryia annamarryia Buna ziua. Sotul meu a primit ieri un plic de la IPJ precum ca i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile conform art 102 alin 3 lit E din oug 195/2002, Scrie ... (vezi toată discuția)