avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... salvarea unei societati comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

salvarea unei societati comerciale

Ce se poateintampla cu o societate comerciala cu raspundere limitata, care nu mai produce, nu a mai avut activitate de mai bine de 3 luni, este in pragul falimetului si are si datorii reprezentand credite la banci?
Sa spunem ca nu poate achita creditele iar banca declanseaza executarea silita dar in societatea nu figureaza bunuri sau sunt prea putine si de asemenea administratorul nu figureaza cu niciun fel de bun pe numele sau?
Cel mai recent răspuns: andrada_sb , utilizator 11:40, 16 Decembrie 2009
Buna sa va fie ziua!

Salvarea unei astfel de societati in dificultate ar veni doar in urma unei intelegeri cu creditorii avand creantele cele mai mari - in speta, bancile. Aceasta intelegere poate fi prealabila unei cereri in reorganizare (s-a vorbit chiar in acest forum de concordatul preventiv) ori in cadrul reorganizarii judiciare - inauntrul procedurii de insolventa.

De asemenea, salvarea societatii trebuie - si asta in mod esential - sa fie sprijinita de reala vointa a patronatului in acest sens. Astfel, daca asociatul (asociatii) nu doreste decat sa scape de societate si de datoriile ei fara a implica raspunderea administratorului si nici posibilitatea atragerii raspunderii nelimitate a asociatilor, atunci altfel se pune problema.

Toate cele mai bune,
Luiza Manolea
Multumesc mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie pentru redresare financiara SEFORA SEFORA va rog sa imi spuneti ce solutii pot avea pentru redresarea financiara a societatii , tinand cont de faptul ca am datorii catre finante si un credit la banca ... (vezi toată discuția)
Propunere insolventa srl bp70 bp70 BUNA ZIUA ! AM UN SRL ACTIV. AM PRIMIT CITATIE PENTRU FEBR 2012 LA JUDECATORIE PENTRU INSOLVENTA PROPUS DE CATRE ANAF. IN LUNA NOI 2011 AM DEPASIT PRAGUL DE ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)