avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... PROPUNERE INSOLVENTA SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

PROPUNERE INSOLVENTA SRL

BUNA ZIUA ! AM UN SRL ACTIV. AM PRIMIT CITATIE PENTRU FEBR 2012 LA JUDECATORIE PENTRU INSOLVENTA PROPUS DE CATRE ANAF.
IN LUNA NOI 2011 AM DEPASIT PRAGUL DE 45.000 RON DATORIE CATRE STAT CU 360RON, IAR IN DECEMBRIE AM PRIMIT CITATIE LA JUDECATORIE.
AM PLATIT LUNAR DAR NU DOVEDEAM MAJORARILE. MOMENTAN AM SUB 30.000 RON DATORIE DAR NU CRED CA VOI REUSI PANA IN ZIUA PROCESULUI SA MA ACHIT DE TOATA DATORIA. CE TREBUIE SA FAC? AM NEVOIE SA MA PREZINT CU UN AVOCAT ? MAI POT CERE 2-3 LUNI AMANARE? VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 14:02, 10 Ianuarie 2012

AM NEVOIE SA MA PREZINT CU UN AVOCAT ?

daca doriti
MAI POT CERE 2-3 LUNI AMANARE?

puteti cere 1 termen pentru angajare aparator sau un termen pentru solutionare pe cale amiabila (plata creantei)
In cazul in care nu are de unde sa plateasca aceste datorii ce curs va avea actiunea intentata de ANAF? Va intreb de experienta altor cazuri, daca stiti, dpvd. practic nu teoretic. presupun ca veti spune sa raspunda cu averea personala administratorul dar acesta nu are nimic pe numele lui.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Cristina Vasile, utilizator

In cazul in care nu are de unde sa plateasca aceste datorii ce curs va avea actiunea intentata de ANAF?

Raspunsul este in concordanta cu intrebarea precedenta - instanta hotareste deschiderea procedurii de insolventa si numeste un adm/lichidator judiciar
Referitor la cea de a 2 parte a intrebarii - nu pot formula un raspuns concret la o intrebare generala ...
Practic actiunea formulata de lichidator sau creditori in temeiul art 138 din lege 85/2006 in vederea atragerii raspunderii patrimoniale personale a persoanelor vinovate de falimet TREBUIE PROBATA .
Lichidatorul judiciar il putem alege noi sau numai instanta?
Multumesc!
cel care formuleaza cererea de deschidere a procedurii poate sa propuna si numirea unui lichidator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu datoriile la stat ale srl in momentul dizolvarii? sergiugrig sergiugrig Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii anaf madi008 madi008 Buna ziua, am o firma pe care nu am mai avut nici un fel de activitate din 2008. I-am suspendat activitatea timp de 3 ani, dupa care nu am mai avut nici o ... (vezi toată discuția)
Contestatie insolventa. Imparatul Imparatul Am primit o citatie pentru insolventa. Firmea mea are datorii la stat de vreo 48.000 ron. Mi s-a atasat de la Tribunal si un raspuns prin care pot face ... (vezi toată discuția)