avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenitor de drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenitor de drept

Buna ziua. Soacra mea este in urmatoarea situație. Mama ei a murit acum 6 saptamani. Acum a apărut o verișoară pe care nu o cunoaste care își cere dreptul la pământ și la casa. Timp de 40 ani au plătit impozit la casa si pământ părinții soacrei mele. Iar acum aceasta verișoară împreună cu tatăl ei (unchiul soacrei mele) vrea dreptul la pământ și la casa.
Exista vreo lege prin care aceștia să fie decăzuți din drepturi deoarece nu au fost interesați nici de casa si nici de pământ de atâția ani?
Cel mai recent răspuns: Mmariaaa , utilizator 20:05, 4 Iunie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Înțeleg ca verișoara despre care faceți referire este fiica unchiului soacrei dvs. În aceasta ipoteza dacă mama soacrei dvs nu a lăsat un testament prin care sa precizeze cum dorește sa se împartă bunurile după moartea ei, atunci soacra dvs.,in calitate de fiica, va avea întâietate și ii va înlătură de la moștenire pe unchiul soacrei dvs impreuna cu fiica lui.
Chiar si daca toate titlurile de proprietate sunt pe numele bunicului soacrei mele si nu pe ale tatălui său mamei soacrei mele!?
Mentionez faptul că pe acest pământ nu s-a făcut niciodată succesiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune încurcată. cum sa procedez? giv giv Buna seara. Sunt in următoarea situație: Mama mea trăiește, are 70 de ani. Ea a avut 4 frați. 2 au murit de mici in anii 40 si 50. Unul a murit in ... (vezi toată discuția)
Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa rezolv problema succesiunii mamei mele! livache24 livache24 Mamei mele i-a murit tatal in 2001 ,in consecinta a ramas mama ei adica bunica mea ,vaduva . Bunica are doi copii : mama mea si unchiul meu (frate-sau) . In ... (vezi toată discuția)