avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Întâmpinare Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Întâmpinare Apel

Buna seara
Politia a făcut apel împotriva sentinței civile date de judecătorie, precum ca sa schimbe sentința si sa anuleze plângere făcută de mine pentru alcool
Rezultatul probelor la sânge A fost 0
Dar poliția tot vrea să-mi ia permisul
Acum eu trebuie sa depun o întâmpinare
Mă puteți ajuta cu câteva amănunte despre ce trebuie sa scriu in aceasta întâmpinare
Mentionez faptul că domnul polițist a scris într-un raport precum ca " emanam vapori de alcool", ceea ce nu mi se pare corect, eu nu am consumat băuturi alcoolice
Rezultatul probelor l-am aflat după 2 luni de zile, iar probele au fost lucrate la 4 zile de la recoltarea lor, si polițistul m-a mințit ca nu au venit probele 2 luni de zile...
Acum, eu vreau sa mi se de-a bani pe amenda plătită de mine și dacă pot sa cer daune morale
Vă rog frumos, orice raspuns il apreciez
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

În primul rand, sa depuneți întâmpinarea in termen de 15 zile de la data când v-a fost comunicată cererea de apel (data care rezulta din stampila de pe plic)

Cu privire la petitul întâmpinarii, solicitați respingerea cererii de apel ca neintemeiata și păstrarea hotărârii atacate. În motivare trebuie sa aduceți argumente contra motivelor de apel. Pentru aceasta, trebuie sa vedeți pe ce motive a fost întemeiat apelul. In acest sens, menționez ca se puteau invoca și motive strict procedurale care nu au legătură cu situația de fapt.

Din cele menționate de dumneavostră, nu consider ca pot fi acordate daune morale. Însă, puteți sa solicitați cheltuieli de judecata (onorariu avocat, taxa de timbru, transport pana la instanta, etc).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Depuneti intampinare in termen de 15 zile, termen ce curge de la comunicarea cererii de apel.

Solicitati respingerea apelului ca fiind nefondat, si, pe cale de consecinta, mentinerea sentintei civile, ca fiind legala si temeinica, plangerea contraventionala fiind admisa.

Solicitati, totodata, cheltuieli de judecata ocazionate de diferendul dedus judecatii.(onorariul de avocat, aferent etapei apelului procesului civil ).

Nu vor fi acordate despagubiri.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva unei sentinte civile ( recurent - politia ) dacris dacris Buna seara! Am cerut cateva sfaturi acum ceva vreme pe acest forum in legatura cu contestatrea unei amenzi pentru tulburarea linistii publice. Le multumesc ( ... (vezi toată discuția)
Apel dorinv dorinv am fost parte civila intr-un proces penal - furt. Instanta i-a obligat pe inculpati sa ne despagubeasca cu o anume suma, noi fiind o societate comerciala. Acum ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională ErYou ErYou Bună seara, am fost oprit de polițe unde mi s-au cerut actele mașini, iar test la alcool test, unde am avut 0.06 in aerul expirat.. Eu nu am consumat deloc ... (vezi toată discuția)