avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunere teren

Buna ziua! Am înțeles că la un teren cu suprapunere reală se poate vinde doar partea neafectata de suprapunere. Întrebarea e in proprietatea cui rămâne partea afectată de suprapunere, a persoanei care deține terenul său a persoanei care este suprapusa? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:49, 6 Iunie 2020
acolo unde este vorba de suprapunere, cartile funciare ale terenurilor (1,...n) se corecteaza astfel incat ulterior scripticul sa corespunda cu fapticul. acest lucru se face prin intelegere intre vecinii implicati, la notariat, sau in instanta. termenul tehnic este granituire. contactati un avocat pentru o consultatie si explicati situatia, cu documentele pe masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere terenuri Gabriel T. Gabriel T. Buna ziua! Impreuna cu 2 prieteni, am cumparat un teren intravilan (12.000 mp) cu categoria de folosinta ”arabil”. Am contactat un arhitect pentru ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de terenuri Cristycheia Cristycheia In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare. Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru ... (vezi toată discuția)