avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pana cand se poate depunde declaratia 390
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pana cand se poate depunde declaratia 390

Buna ziua,

Potrivit instructiunilor de completare pt declaratia 390 (privind livrarile intracomunitare) declaratia se poate depune pana la data de 15 a lunii urmatoare a unei luni calendaristice (in care s-a desfasurat actvitatea?). Asta inseamna ca daca emit o factura la sf. lunii martie pentru un serviciu desfasurat in luna martie, declarartia trebuie depusa pana pe 15 aprilie, chiar daca nu am incasat factura inca? Sau este vorba de luna incasarii facturii.

De asemenea, daca factura este in valuta, ce curs valutar trebuie sa folosesc in declaratie (cel de la data facturii?), intreb pentru ca in alte registre (gen registru de incasari si plati) trebuie trecute valaorile din ziua lucraatoare precedenta incasarii.
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 23:25, 5 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declarația 390 se depune până la data de 25 aprilie, indiferent de data încasării. Cursul de schimb este cursul din data facturarii.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
Audit Vic Cont, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este data corecta a efectuarii operatiunilor? alina240 alina240 Buna ziua, Am din nou o intrebare. Ex: Firma presteaza servicii pentru o alta firma din UE. In data de 15.02. emite o factura in euro la cursul BNR. ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata euro gody gody o intreprindere individuala ( care in Romania nu este inregistrata in scopuri de TVA) poate primi o plata in avans de la o firma din UE? Deoarece II nu este ... (vezi toată discuția)
Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)