diana.m92 a scris:
Bună ziua,
Așa cum rezultă din titlul întrebării, mă confrunt cu o problemă, și anume: acum două luni și ceva în urmă am observat faptul că pe laptopul de muncă mi-au fost modificate niște fișiere. Am sesizat acest lucru superiorului meu, în acest caz directorul executiv al firmei, și mi-a spus că, cumva, contul lui de Microsoft este legat de al meu și, cum și-a introdus recent copilul în Familia Microsoft, micuțul poate vedea toate folderele mele din calculator și tot ce lucrez.
Aveți posibilitatea să criptați partiția pe care lucrați, cu Bitlocker, care este inclus în Windows. Sau puteți lucra pe un SD card, dacă aveți slot de card la laptop, pe care îl criptați. Dacă nu vreți să criptați toată partiția, - Bitlocker permite doar criptarea întregului disc, fizic sau logic - folosiți Veracript, care vă permite criptarea unui singur folder, se găsește pe internet și este free; moștenitorul lui Truecript. Veracript este mai sigur decât Bitlocker și nu poate fi spart decât cu „brute force”, practic este imposibil.
Iar dacă patronul vă obligă să lăsați accesibile fișierele, vă faceți o copie, pe care o puneți în folderul Veracript. Cu programul File Compare, care se găsește și el pe net, vedeți imediat ce fișiere au fost modificate, și le refaceți de pe copia criptată. Nu durează mai mult de 5 minute.
Nu e cazul să creați un caz dintr-un fleac. Iar dacă chestia cu „copilașul” este doar prima etapă într-un mai lung proces de șicane, atunci aveți o problemă. Presupun că în momentul în care v-ați asumat rolul de leader de opinie nu v-ați așteptat la flori din partea patronului, v-ați pregătit de luptă și nu dați înapoi la prima șicană. Succes!