avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contract vanzare-cumparare

Daca vanzatorul are peste 70 ani are nevoie de certificat IML pentru vanzare? Merci, DD
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:52, 9 Iunie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Doar daca are ceva antecedente psihiatrice, daca pare ca nu are probleme de sanatate mintala, e necesar.un certificat de la iml cu care sa probeze ca are discernamant.
Dara asa aiurea.. nu, nu e nevoie nici daca ar avea 90 de ani.
Art.86,al.2 din Legea 36/1995, cu modificarile si completarile ulterioare:
2) Îndeplinirea actului notarial poate fi respinsă și pentru următoarele motive:
a) neprezentarea documentației necesare sau prezentarea incompletă a acesteia;
b) neplata tarifelor, a impozitului și a onorariului stabilit;
c) imposibilitatea identificării părții sau lipsa de discernământ a acesteia, dacă această stare rezultă din comportamentul părții.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament persoana peste 80 de ani cyan cyan O persoana care are varsta peste 80 de ani si nu are copii, intentioneaza sa lase un imobil prin testament unei anumite persoane, trebuie sa fie evaluata dpdv ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cand s-a introdus procedura prin ... Doru Ciobanu Doru Ciobanu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cand s-a introdus procedura prin care notarul trebuie sa obtina un Certificat Medico-Legal care se atesteze starea de ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil persoana peste 70 ani aandra aandra Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana in varsta de 79 ani. Este unic proprietar. Intrebarea mea este daca notarul este obligat sa-i ceara certificat ... (vezi toată discuția)