avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura vanzare imobil

Buna ziua,
Doresc sa stiu care este procedura prin care o persoana care a dat drept de vanzare a unui imobil, semnand o procura la notar, poate sa intre in posesia banilor ce i se cuvin din vanzarea respectivului imobil.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:55, 16 Decembrie 2009
buna ziua!
da mandatarul va incasa pretul vanzarii si va ramane incarcat cu aceasta suma pana va primi de la mandant o declaratie descarcatoare.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
ContSters97658, utilizator
ADICA, mandatarul poate sa beneficieze de acesti bani pe o perioada nedeterminata?
Mandantul trebuie sa solicite suma ce i se cuvine?
Tocmai vi s-a spus ca puteti solicita suma printr-o declaratie descarcatoare.
In urma acesteia mandatarul trebuie sa va inmaneze suma primita.
Mai mult, in situatia refuzului de orice fel, avind in vedere ca, in conformitate cu art.1541 C.civ. "mandatarul este dator, oricand i se va cere, ....si de a-i remite tot ceea ce ar fi primit in puterea mandatului", precum si faptul ca mandantul poate "cand voieste, revoca mandatul" (revocare ce se notifica mandatarului/art.1553 si urm. C.civ.), mandatarul poate fi obligat pe cale de actiune civila la remiterea sumei si, in anumite situatii, poate fi urmarit si penal.
Nu se solicita prin declaratie descarcatoare, aceasta se da in urma platii sumei deja.
Se solicita direct, prin notificare, prin instanta, dupa caz...
Buna ziua, sa inteleg ca sunt pareri diferite........DECI solicitatrea/declaratia respectiva unde o voi depune? Instanta?
In procura respectiva se preciyeaza urmatoarele:"Imputernicim pe mandatarul nostru si pentru semnarea actelorde vanzare cumparare in fata unui notar public si incasarea pretului de vanzare"....nu se precizeaza cum se impart banii... sau se intelege de la sine?

Va rog sa-mi dati un raspuns ca sa-l pot intelege, avand in vedere ca nu sunt de specialitate.
VA MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Revocare procura dianarotaru dianarotaru parintii mei au vrut sa revoce o procura prin urmatoarea procedura: avocat pentru notificare dupa aceea la executor judecatoresc si pe urma trimiterea ... (vezi toată discuția)