avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura vanzare imobil

Buna ziua,
Doresc sa stiu care este procedura prin care o persoana care a dat drept de vanzare a unui imobil, semnand o procura la notar, poate sa intre in posesia banilor ce i se cuvin din vanzarea respectivului imobil.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:55, 16 Decembrie 2009
Pai abia v-am spus destul de clar, mai mult nu stiu cum...
Se solicita in scris, printr-o notificare; daca nu merge, in instanta de judecata se cere, se face actiune si tot tacamul.
POate va ajuta o consultatie jurdica mai mult...
Destul de clar mi s-ar fi parut in felul urmator:
- prin notificare....unde se transmite, de catre cine...eu persoane fizica solicit celui pe care l-am mandatat cum asa pur si simplu printr-o solicitare scrisa transmisa prin posta? ce valoare are acea hartie? in ce termen se va intra in posesia banilor?
- in instanta.
apelati la un avocat pt. redactarea notificarii , prin care solicitati suma respectiva .
notificarea sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
va multumesc pt raspuns
Doamna, va ajutam aici in limita unui timp pe care il avem, nu putem sa va dam, din nefericire, toate amanuntele posibile sa le intalniti in practica... Si nici nu am cum sa ghicesc in ce masura i se pare complet un raspuns unui user sau altuia.

Notificare = adresa = instiintare...
Cum cine o trimite? Cine are interesul, cine vrea sa-si ia banii aia...

Cat priveste termenul, odata ce exista posibilitatea si sa nu intrati in posesia banilor in urma notificarii, este destul de clar ca nu exista un termen legal. Depinde cand si daca va dori mandatarul sa vi-i dea, daca se va speria de notificare, daca nu etc.
Valoarea hartiei este diferita in functie de cum o faceti si cum o trimiteti... Prin posta cu confirmare de primire are o valoare informativa, prin executor are o valoare de punere in intarziere... dar iar trebuie explicata punerea in intarziere si tot asa o putem tine.
Punerea in intarziere inseamna ca de la acea data incep a curge dobanzi la bani si ca veti putea solicita cheltuieli de judecata inca de la primul termen, chiar daca mandatarul va recunoaste suma. Si acum ajungem la ce inseamna prim termen...

Vedeti? Nu e ca nu vreau sa va explic, dar nu am cum sa va lamuresc de tot. Asta e doar un inceput, forumul, e o idee, e o informare... mai cautati despre notificari etc. sau mergeti la o consultatie.
Succes, reveniti cu amanunte de pe parcurs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Revocare procura dianarotaru dianarotaru parintii mei au vrut sa revoce o procura prin urmatoarea procedura: avocat pentru notificare dupa aceea la executor judecatoresc si pe urma trimiterea ... (vezi toată discuția)