avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plata cheltuieli de judecata

Buna ziua.
Am castigat in instanta drept de creanta, respectiv cheltuieli de judecata, de la mai multe persoane, fara ca instanta sa specifice o data pana la care respectivii trebuie sa achite aceste sume. Exista un termen arbitrar, stipulat de lege, care se ia in considerare ? Cand pot deschide procedura de executare? Multumesc !
Nu.se stabilesc termenele către instanta. ,puteti formula o notificare prin care solicitați plata sumelor respective în termenul stabilit de dvs .În cazul în care nu se achita puteti apela la un executor judecătoresc pt executarea silită a vorbitorilor.Termenul în care puteți executa debitorul este de 3 ani de la data pronuntarii hotărârii definitive.
Bună seara,

Nu exista un astfel de termen. Tot dvs. trebuie sa faceți și demersurile necesare încasării cheltuielilor de judecată.
Încercați printr-o notificare și, dacă nu funcționează, apelați la un executor judecătoresc.
Va multumesc!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli de judecata intr-un proces cu asociatia papian papian Buna ziua, doresc sa aflu care este ordinea de plata a cheltuielilor intr-un proces cu Asociatia de Proprietari, dupa ramanerea definitiva a hotararii jud. ... (vezi toată discuția)
Hotărâre plata cheltuieli de judecată există o hotărâre ... Marcel2017 Marcel2017 Hotărâre plata cheltuieli de judecată Există o hotărâre definitivă prin care DSP este obligată la plata cheltuielilor de judecată. Nu s-a făcut apel ... (vezi toată discuția)
Plata daune morale + materiale + chelt. de judecata Nevermind Nevermind Buna ziua, In urma unui proces civil (accident), sunt indreptatit sa primesc daune morale, materiale si cheltuieli de judecata de la parat (persoana ... (vezi toată discuția)