avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard intre vecini

Buna ziua ! Vecinul meu aproape ca si-a finalizat casa 90%, iar intre mine si el nu exista un gard pana “ieri”. Eram in relatii bune, dar totul pana la gard si teren. Atunci cand m-am oferit sa fac eu gardul intre noi, acesta nu a putut sa contribuiasca. Cand s-a decis sa faca el gardul, nu am mai putut eu, dar am spus ca dupa ce va finaliza gardul, o sa fac bani intre timp sa ii platesc pentru ca munceam in strainatate. Cat timp am fost plecat, el a dat drumul la lucrari si astazi a ridicat un gard de aproape 3 metri inaltime ! A facut un gard impunator datorita casei sale care este mult ridicata de sol si foarte aproape de hotar. A incarcat atat de mult material + fier + bca , ca acum imi cere o suma imensa de bani. Acesta nu m-a cautat sa imi spuna ca vrea sa faca un gard de 3m inaltime si care o sa ma coste 13.000 lei doar partea mea. Gardul se afla pe hotar, iar acesta nu ma lasa sa ma ating de gard pana nu ii platesc. Ma ameninta cu legea si spune ca va intabula gardul pe numele lui si ca o sa ii se cuvine lui si terenul de sub gard. Adica el si-a facut gard cum a vrut si tot eu sa imi pierd dreptul de la pamantul pe care se afla gardul ? Vreau sa stiu daca este posibil asa ceva ? Sunt sanse sa pierd cazul ? Consider ca nu sunt obligat sa platesc o suma atat de mare pentru un gard de care nu am fost anuntat despre dimensiuni si costuri. Sunt de acord sa platesc. Dar nu cat cere el !
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:20, 10 Iunie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
acesta nu ma lasa sa ma ating de gard pana nu ii platesc

nu inteleg asta.. de ce ati vrea sa va atingeti de gard ? In ce sens?
Nu are cum sa va oblige sa dtai mai multi bani decat puteti sa dati daca nu ati fost de acord cu acel gard, cu acea constructie.

Adica el si-a facut gard cum a vrut si tot eu sa imi pierd dreptul de la pamantul pe care se afla gardul ?

Nici asta nu o inteleg, pe hotar e gardul, probabil ca v-a luat si cativa cm din terenul dvs, dar nu am inteles asta cu dreptul la terenul de sub gard.. Nu inteleg care e treaba cu dreptul dvs la terenul de sub gard.. Terenul ala .. aia 50 cm cat o fi latimea, sunt 25 de cm de la dvs si pe el e gardul, ce drept pe teren ? E gardul pe el, La ca va foloseste dreptul ?

notificati-l ca sunteti dispus sa dati.. cat sunteti dispus, ca nu v-a cerut acordul de costului.
Aveti legea de partea dvs.
Are autorizatie de construire pentru gard? Parca inaltimea maxima intre proprietati este de 2m?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere acord Diana Daisy Diana Daisy Bună. Vecinul si-a ridicat 1 etaj la casa. , si sa lipit de a mea...Mă rugat sa îi dau prin notariat acordul pentru nu a pierde proiectul. I lam dat. Dar ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Ridicare gard pe limita de proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Am si eu o intrebare vecinul meu vrea sa ma oblige sa ridic un gard de 2 m inaltime din bca sau beton, precizez ca am o lungime de 160 m de gard ... (vezi toată discuția)