Buna seara,
Am o intrebare. M-am angajat (eu si alte 9 persoane) pe 02.03.2020, cu un contract individual de munca, pe o perioada determinata, de 6 luni si cu o clauza de 30 de zile perioada de proba. In data de 16 a venit starea de alerta si noi am fost bagati in concediu fara plata pt 30 de zile, apoi in altul pt alte 30 zile si in al treilea concediu pt restul zilelor pana la 01.06 cand urma sa reincepem munca, numai ca, fireste am fost anuntati ca am fost disponibilizati. Intrebarea ar fi: cum ar trebui facuta aceasta disponibilizare? Ce ar trebui sa semnam la lichidare? Avem drepturi compensatorii sau este legal sa fie invocata clauza perioadei de proba (pe care nu am apucat sa o trecem) si sa ne ceara demisia?
Va multumesc!
Am primit doar mesajul ca s-a incheiat contractul si ca sunt asteptata la lichidare. Am intrebat aici ca sa fiu in tema si sa stiu ce as putea semna si ce nu.
Probabil ca vi se va inmana:
- deciza de concediere .. aici trebuie sa fiti atenta la articolul cu care a incetat c.i.m.
- adeverinta de vechime ... aici trebuie sa fiti atenta la perioada exacta in care ati prestat activitatea.