avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca - incetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca - incetare

Buna ziua..daca ma poate ajuta cineva cu un rasp va rog...

Am lucrat la firma"x" timp de 1 luna (contr cu per nedet)..In urma unor neintelegeri am solicitat incetarea contractului de munca. In ziua in care am solicitat incetarea contractului era prima zi de concediu ( primisem concediu pe o durata de 5 zile).
In momentul in care am depus demisia la biroul de resurse umane al firmei mi sa spus ca nu poate sa imi incheie contractul in acea zi retroactiv, ci mi-a aruncat cererea de demisie pe care o formulasem (ce avea ca data prima zi de concediu) si ma pus sa fac o alta din care sa rezulte ca incetarea contractului se va produce in a 2a zi de concediu..fapt pt care voi fi platita doar 1 zi din cele 2...Eu am solicitat in repetate randuri sa mi se incheie in acea zi contractul si anularea concediului... insa nu mi sa acceptat ...
Credeti ca a fost legala procedura?? Am dorit rezilierea contractului pe loc. Pe nota de lichidare este mentionata prima zi de concediu ..insa pe decizie e specificata a2a zi de concediu...
Cel mai recent răspuns: ContSters261413 , utilizator 13:13, 30 Octombrie 2012
Erati in perioada de proba? Altfel trebuia sa respectati o perioada de preaviz specificata in contract. Demisia este un act unilateral, adica ce vreti dumneavoastra sa scrieti pe ea aia scrieti oricum ea isi produce efectele, dati numar de inregistrare sau o trimiteti prin posta si gata, nu trebuie sa acceptati nu stiu ce modificari vor cei de la resurse. DAR ASTA DOAR DACA SUNTETI IN PROBA.
Angajatul nu are cum sa dea numar de inregistrare la cererea de demisie.

@vivinkaa
Daca v-ati dat demisia trebuia sa respectati si perioada de preaviz prevazuta in c.i.m.
Angajatorul nu este obligat sa inceteze c.i.m cand doriti dvs. in cazul demisiei, dvs. aveti obligatia asumata prin contract de a respecta termenul de preaviz.
Nu se poate inceta un c.i.m retroactiv intr-adevar, deoarece angajatorul este obligat sa transmita incetarea c.i.m in Revisal in ziua incetarii, in caz contrar riscand amenda din partea inspectorilor ITM la un eventual control.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Da eram in prima luna de proba.. insa nu a dorit sa imi primeasca cererea in prima zi de concediu ci doar din a 2a...lichidarea mi-a dat-o in prima zi de concediu insa in decizie scrie ca inceteaza cu a 2a zi de concediu...ca sa imi plateasca numai o zi din 2...eu am depus o cerere (data 29 - priam zi de concediu, apoi ma facut sa scriu alta cu dta de 30 ) ..
Zilele de CO neefectuate oricum trebuie sa vi le compenseze in bani la incetarea c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
@vindictive
art. 81 C. Mun
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
In rest, de acod cu ce ati spus dvs.:)

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de odihna ? Madaaa Madaaa Buna ziua, Sunt pe punctul de a pleca de la actualul angajator, fara preaviz caci nu respecta contractul absolut deloc. Maine, 4.10.2018 doresc o zi de CO ... (vezi toată discuția)
Intrebare b-8 b-8 Demisia este totuna cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor? Eu mi-am dat demisia si angajatorul m-a pus sa completez un formular de incetarea ... (vezi toată discuția)
Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)