avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere. Fara acordul mostenitorilor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere. Fara acordul mostenitorilor?

Buna seara,

Socrul meu trebuia sa imparta un apartament cu fratele lui, in urma decesului parintilor. Acestia au vorbit cu familile copiilor (doi frati) ca lasa apartamentul unuia dintre nepoti, acesta avand obligatia sa plateasca jumatate din apartament verisorilor lui. Au facut contract de intretinere cu nepotul care urma sa primeasca apartamentul fara a anunta ambele parti (mostenitorii de drept - socrul meu si fratele lui). Acum dupa decesul proprietarilor, nepotul cu apartamentul a fost intrebat de jumatatea care trebuie sa o plateasca (au trecut patru ani de la decesul proprietarilor) a aparut cu acest contract de intretinere cu ajutorul caruia a devenit proprietar. Mentionez ca pe baza acestui contract nu vrea sa plateasca 50% din apartament.
Socrul meu, mostenitor de drept (unul din cei doi copii ai proprietarilor) nu trebuia sa fie instiintat despre acest contract de intretinere facut intre parintii lui si nepot?
Cum putem ataca acest contract pentru a recupera 50% din valoarea apartamentului?

Va multumesc foarte mult si imi cer scuze ca nu am apucat sa citesc tot acest forum, deoarece sunt in criza de timp cu rezolvarea acestei probleme.

O seara excelenta!
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
siner, utilizator
Cel mai recent răspuns: siner , utilizator 06:40, 18 Decembrie 2009
Trebuie vazut daca s-a dezbatut sau nu succesiunea si daca socrul dv. a renuntat la mostenire sau exista certificat de mostenitor numai pe numele celui caruia i s-a prestat intretinerea. De regula nu se poate incheia un asemenea contract fara ca beneficiarul intretinerii sa fie proprietar exclusiv. Consuultati pentru mai multe detalii un avocat
trebuie studiat acel contract incheiat intre parintii socrului dvs. si nepotul in cauza.
daca se stipuleaza ca debitorul are obligatia de a plati o suma de bani , iar aceasta obligatie nu a fost onorata , se poate incerca o rezolutiune a contractului .
orcium , trebuie dezbatuta succesiunea dupa parintii socrului .
Intrucat acest contract de intretinere presupune obligatia de a da(a transmite dreptul de proprietate ), nu aceea de a face ,cazul contractului de renta viagera , e necesar acordul de vointa al ambilor coindivizari.
Din punctul meu de vedere, contractul e lovit de nulitate absoluta -lipseste consimtamantul .
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc foarte mult! Raspunsurile Dumneavoastra ne-au ajutat enorm. O sa consultam un avocat caruia ii vom da aceste raspunsuri pe hartie ca sa le discutam.
VA MULTUMESC. O ZI EXCELENTA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie? CostinIancu CostinIancu Buna seara, Am urmatoarea situatie: tatal meu a murit acum multi ani si detinea, impreuna cu mama, un apartament. Eu mai am un frate. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Donatie vanzare cumparare nepot- bunic Anaxor86 Anaxor86 Buna ziua, Bunica mea vrea sa imi doneze 50% din partea ei dintr-un apartament cu 2 camere (celelalte procente fiind pe numele parintilor mei, 25% mama, 25% ... (vezi toată discuția)