Buna ziua! Am doi copii (2 ani si 9 luni si 6 luni) si de cand cu carantina nu ma mai inteleg cu sotul. El s-a hotarat ca nu mai vrea sa stea cu mine pentru ca s-a saturat de reprosurile mele si de comportamentul meu! Intrebarea mea este: daca imi iau copii si plec cu ei la parintii mei ( la 75 km departare de domiciliu) cu consimtamantul lui ( el m-a trimis la printi) ar putea apoi sa ma acuze ca i-am furat copii sau sa bage divort pe motiv ca am parasit domiciliul conjugal? Multumesc! Mentionez ca avem o casa construita cu imprumut din banca!
Buna ziua,
Puteti pleca fara probleme si, daca va cheama in instanta... nu se poate baza pe faptul ca ati plecat de acasa, nimeni nu pleaca de acasa cu doi copii fara motiv.
Mergeti la parintii dvs., stati acolo o perioada si poate se mai linistesc apele si va impacati, aveti totusi 2 copii de crescut.
Modalitatea clasica juridica are la baza deschiderea procesului la.scurt timp dupa parasirea domiciliului conjugal pentru ca deschiderea procesului duce la lamurirea situatiei de fapt si juridice inlaturand orice dubiu de culpa a dvs.
Daca stati plecata cativa ani si deschideti ulterior procesul instanta va putea retine si culpa dvs. la.desfacerea casatoriei.
Divort
Dascalu Andreea Bianca
Buna seara...am decis sa divortez ca urmare a agresiunii verbale...ce ai cum pot face sa pot pleca cu fata...si in urma divorțului fata sa ramana alături de ... (vezi toată discuția)