avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale

Buna ziua ! Avem un act de proprietate stabilit in baza Legii 18/1991,prin emiterea unui titlu de proprietate.Titlul este emis pe numele unei persoane decedate,persoana in cauza a avut 3 copii.Unul dintre copii a decedat si are o singura fata majora.La impartirea cotelor din suprafata de teren cuprinsa in acest titlu de proprietate,se pot inscrie pe langa cei 2 copii ai defunctei,atat ginerele cat si nepoata acesteia? Terenul in cauza face obiectul unei restituiri,nu stiu daca poate fi asimilat cu un bun dobandit in timpul casniciei ginerelui cu fata defunctei ?
Cel mai recent răspuns: valer67 , utilizator 15:05, 9 Iunie 2020
Nu are importanta neaparat natura bunului (ca a fost restituit sau nu), ci ordinea deceselor.
Daca fiica a decedat inaintea parintelui care figureaza pe titlu, la mostenire va veni doar nepoata.
Daca fiica a decedat dupa parintele sau, prin retransmitere, cota acestaia va fi mostenita si de ginere si de nepoata.
Multumesc pt raspuns.Cotele de mostenire banuiesc ca nu sunt egale pt cei enuntati --> nepoata si ginere.
Nu. Cota de 1/3 a fiicei decedate se imparte intre:
- sot 1/4, adica 1/12
- fiica 3/4, adica 3/12
A decedat intai mama celor 3 copii,apoi fica.Copiii supravietuitori au avut o alta actiune in instanta acum 2 ani,au dezbatut o alta parte din bunurile ramase de la parintii lor(casa si terenuri),iar in instanta s-au prezentat doar cei 2 copii + nepoata.Pe ginere l-au exclus si nu inteleg cum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan proprietar ? iuli113 iuli113 strabunica are titlu de proprietate pe 10 ha de teren extravilan,ea a decedat are o fiica care la randul ei a decedat ,aceasta fiica are un sot care ... (vezi toată discuția)
Testament-masa succesorala-cote succesori octaviantavi octaviantavi Buna ziua, Care sunt cotele,in procente,care revin succesorilor in urmatoarea situatie : - Masa succesorala:600 mp teren pe care se afla o casa de locuit(3 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire leonardy44 leonardy44 Buna seara! care sunt cotele de impartire din punct de vederere legal in urmatoare situatie: -proprietarii de teren agricol au decedat; -nu s a facut ... (vezi toată discuția)