avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie dificila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie dificila

Fiind in divort, din luna aprilie stau acasa in somaj(normal), nu am cu cine lasa baietelul deoarece gradinitele sunt inchise.Stam cu chirie, desi avem o garsoniera pe numele nostru luata prin "prima casa", dar acolo locuiesc fostii socrii. Fostul sot locuieste singur in ap parintilor lui(fiind mai mt plecat, navigator) Ca si venituri, am somajul (400_450ron) si 200€bani care tatal copilului ii depune in contul meu(aproape lunar). In rest, am ajutorul rudelor pana la inceperea cursurilor(gradinite, scoli). Cu exceptia concediului maternal, am muncit mereu. Am avut program care era la del cu cel al gradinite. Imi permitea sa il duc si sa il iau de la gradi.. Am promisiunea fostilor sefi, ca imediat ce rezolv situatia cu cel mic, ma vor primi la munca.
In luna august am infatisare,. Fostul sot, poate face ceva impotriva mea ajutat de situatia de mai sus? Sa spuna ca nu am venituri pt a asigura cele necesar celui mic(6ani).desi de 1an de zile ma descurc si inca stau cu chirie. Poate cere custodia copilului? Ar avea castig in acest sens?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: VintilaC , utilizator 21:39, 10 Iunie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!
Asa cred si eu, ca nu o sa aveti probleme, de nu o sa lase copilul sa locuiasca cu bunicii daca dumnealui este mai mult plecat.
Puteti arata ca aveti si aceea garsoniera in coproprietate dar tatal copilui prefera sa tina parintii acolo si apartamentul liber, in loc sa va lase sa locuiti dvs. si copilul acolo.
Puteti cere si partajul.
Multumesc!
Confundati "custodia" cu stabilirea domiciliului minorului,domiciliul minorului mai mult ca sigur o sa fie stabilit la domiciliul dvs "custodia"la care va referiți adică autoritatea părintească exclusivă nu o sa obțineți.Discutati cu un av pt a înțelege ce puteti sa obțineți și ce nu o sa obțineți în instanta....

Alte discuții în legătură

Cedare custodie dumbadaniel dumbadaniel Am o fetita de 7 ani care se afla de 2 ani in custodia mamei. Fosta sotie ma ameninta ca vrea sa renunte la custodia copilului, pe motiv ca nu se poate ocupa ... (vezi toată discuția)
Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Melania17 Melania17 Buna ziua! Ma puteti lamuri in legatura cu intelesul termenilor de custodie comuna si incredintare minor? Care este diferenta si daca au acelasi inteles!? M-am ... (vezi toată discuția)