MariuIrimia a scris:
Putea notarul sa ...
Păi, se pare că a putut ... deja. Dar ce importanță are dacă putea ori nu putea? Vă ajută, în prezent și în concret, cu ceva? Eu nu prea cred.
Vreți să ghicesc cum a putut? Aș putea încerca ... sprijinită pe o bibliotecă.
Și s-ar putea ca explicația certificatului pe care îl numiți „ciudat” să fie chiar banală.
Probabil că acolo a existat un curator al dvs. (pentru un conflict de interese între părinte și dvs. sau între tutore și dvs.).
Cine este/era, mai exact, persoana la care vă referiți când spuneți „tutorele meu legal la acea vreme”? Mama? Mama este
părinte, nu tutore. O mamă poate fi tutore (adică „înlocuitor de părinte”) pentru copiii altora, dar nu pentru propriul ei copil. Pentru el este și rămâne părinte (nu devine înlocuitor de părinte, indiferent cine ar fi murit prin preajmă).
Ați fi putut avea un tutore doar în cazul în care
ambii părinți erau decedați.
Erați în această situație? Vi se numise un tutore? Cine? Bunica?
Cu mama erați în conflict de interese cu privire la moștenirea tatălui dvs., dacă mama dvs. era soția supraviețuitoare a tatălui dvs. decedat.
Iar cu bunica erați în conflict de interese cu privire la moștenirea bunicului, dacă bunica era soția bunicului dvs. decedat.
În oricare din aceste situații ar fi fost nevoie de un curator (o terță persoană care să vă reprezinte interesele) pentru dezbaterea moștenirii tatălui și a bunicului dvs. Și era destul să fi trecut el/curatorul pe la notar. Și iată certificatul „ciudat”.
Eu pot să scriu mult și bine, folosind „dacă ...atunci...”
Dar, care este ideea!? Nu văd rostul. Sincer.
În ce fel că v-ar putea ajuta să respingeți pretențiile cu privire la „chiria pe garaj”, dacă lămuriți (sau nu) ce putea ori nu putea să făcă notarul acum 23 ani?