avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie pe un garaj ce nu l-am avut niciodata in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie pe un garaj ce nu l-am avut niciodata in folosinta

Buna ziua,
In urma decesului bunicului din partea tatalui (1998) si a tatalui (1996) am ramas mostenitor asupra unui imobil, garaj si un loc de veci, eu fiind minor la vremea aceea (n. 1991) , mostenire din partea bunicului. La vremea respectiva nu s-a inaintat nici o dezbatere de mostenire, toate aceste propietati ramanand in stare de indiviziune in folosul sotiei supravietuitore din urma bunicului.
Problema apare in dreptul garajului. Incepand cu anul 2016 primaria a majorat considerabil chiria pe garaj adunanduse o suma considerabila, datorie, catre primarie, suma care nu a mai putut fi platita de sotia supravietuitore. Mentionez ca nu am tinut legatura in acesti ani cu aceasta parte a familiei din varii motive.
Pentru prima data aflu de aceasta situatie printr-o chemare in judecata in care primaria, partea vatamata, isi cere dreptul asupra acestei chirii, la inceputul lui 2019.
Pe perioada actiunii civile am analizat documentele depuse si am descoperit cu stupoare ca exista un certificat de mostenitor ( obtinut dupa decesul bunicului 1998 ) in care sotia supravetuitoare a declarat mostenitorii, biroul norial a facut impartirea conform legii iar aceasta din urma a folosit documentul sa continuie contractul de inchiriere a garajului fara nici o modalitate de informare formala sau nonformala a celorlalti mostenitori, in cazul acesta, pe mine sau tutorele meu legal de la acea vreme. Sotia supravietuitoare a folosit acest garaj pe durata acestor ani.
Intrebari:
Cum a fost posibil ca acel contract pentru garaj sa fie continuat fara acceptul sau instiintarea mea sau a tutorelui meu legal? ( Mentionez ca sotia supravietuitoare, in certificatul de mostenitor, mi-a mentionat doar numele fara nici o alta informatie, adresa de domiciliu ( o stia), CNP etc.) iar primaria nu si-a batut capul sa ma caute. A trimis instiintari prin Bucuresti la o adresa de a surorii tatalui meu care si aceasta murise intre timp. Nu am locuit niciodata in Bucuresti, nici macar pentru o perioada scurta.
Ce as putea sa fac sa contest aceasta datorie care primaria o predinte de la mine?
Exista vre-un mod sa contest acest contract care se pare ca se actualizeaza automat anual chiar daca sunt sau nu prezenti mostenitorii?
Exista vre-un mod de a obliga partea care a avut in folosinta acest bun sa fie responsabil de acest garaj, fie prin platirea integrala a chiriei fie prin daramarea acestuia prin formele legale?

Mentionez ca mostenirea este in curs de dezbatere la judecatorie ce are o evolutie foarte dificila datorita partilor, in special a sotiei supravietuitoare care refuza sa se prezinte la judecatorie, timp in care datoria creste. Momentan este pandemie asa ca astept iar datoria creste in continuare.
Multumesc si astept orice sfat care ar putea sa ma ajute sa obtin ceea ce in fond este moral si drept.
Cel mai recent răspuns: MariuIrimia , utilizator 22:47, 2 Aprilie 2020
Puteti apela la procedura de mediere. Prin incheierea unui acord de mediere in care partile ajung la o intelegere, procesul se termina ( cand situatia de urgenta va inceta si totul va intra in normal) Nu va mai fi necesar sa asteptati mult timp. Taxele se reduc la jumatate si veti lua hotararea, partile implicate, nu va decide un judecator.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
Alexandrina Mihai,
Va multumesc de raspuns.
Nu se poate, din pacate, apela la mediere tinand cont ca partile nu-si arata disponibilitatea de mediere. Ar fi fost situatia ideala.
Pe mine ma intereseaza mai mult posibilitatile in raport cu primaria tinand cont ca contractul de inchiriere imi este, parere mea, atribuit abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se da urmatoare situatie: 1996: moare bunicul iar bunica ramane ... MariuIrimia MariuIrimia Se da urmatoare situatie: 1996: moare bunicul iar bunica ramane in apartamentul care-l foloseau impreuna cat si un garaj 1997: moare tatal meu Raman ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor ciudat MariuIrimia MariuIrimia Buna ziua, In anul 1997 a murit bunicul iar in 96 tatal. In urma bunicului am ramas mostenitor din partea tatalui. Intrebarea mea: Cum este posibil ca un ... (vezi toată discuția)
Buna seara o nelamurire va rog ...daca tatal si bunica paterna ... admin74@gmail.com admin74@gmail.com buna seara o nelamurire va rog ...daca tal si bunica paterna au decedat sotia supravetuitoare vine la mostenire impreuna cu cei 2 copii ai ei (vezi toată discuția)