avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor ciudat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor ciudat

Buna ziua,
In anul 1997 a murit bunicul iar in 96 tatal. In urma bunicului am ramas mostenitor din partea tatalui.
Intrebarea mea:
Cum este posibil ca un birou notarial sa elibereze un certificat de mostenitor in care apare numele meu fara a fi citat ( tutorele meu legal la acea vreme, aveam 6 ani) si fara a primi o copie dupa certificat?
Legea folosita la acea vreme este 36 din 12 mai 1995. Am inteles ca a fost o lege mai lacunara dar nu inteleg cum a fost posibila incheierea finala fara mine sau un reprezentant de-al meu?
Intreb deoarece in urma acestui a rezultat un prejudiciu si sunt chemat sa repar prejudiciul pentru ceva ce nici nu stiam ca detin.
Prejudicul este chiria pe garaj.
In toata aceasta perioada bunica a fost cea care a folosit patrimoniul iar noi nu am pastrat niciodata legatura.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
MariuIrimia, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:46, 10 Iunie 2020
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Importanța este simplu pentru mine. Intamplator oamenii întreabă pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere.
Inteleg ca poate fi o bibliotecă întreaga pe acest subiect. Intrebam pentru o indrumare mai bună și o intelegre proprie mai bună a contextului.
Din ce citesc o sa incerc sa fac următoare corectari, sper eu,
pertinente.
Tutore ma refer la mama.In baza art. 75 " In cazul moștenitorlui incapabil, se citează reprezentantul sau legal si autoritatea tutelară." Am înțeles, puteam sa nu fiu citat.
O sa incerc sa clarific acest "prejudiciu" ( cer scuze pentru interpretarea greșită)
Nu stiam de existenta acestui certificat. Acest certificat a fost folosit pentru actualizarea cu numele mostenitorilor in contractul de locațiune al garajului aflat pe propietatea publică in urma decesului bunicului
Bunica s-a folosit s-a folosit de aceste bunuri pana camd a decis ca nu mai vrea sa plătească chiria pe garaj. Chiriile au crescut mult in ultima vreme.
Acum primaria cere din partea tuturor mostenitorilor chiria + penalitati.
Am folosit acest termen, ciudat, deorece mi s-a pus in cârcă un contract care nu stiam de existenta lui.pe baza acestui certificat de moștenitor.
Faptul ca nu știam nici nu am putut sa-l denunț.
Sper ca acestea aduc mai multa lumină.
Ma repet, fac această discuție, deoarece vreau sa inteleg mai.bine procedurile si legile, nu sa caut cai de atac. Un avocat mi-a zis ca ca am ce sa fac dar vreau sa înțeleg mai bine de ce nu pot.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
MariuIrimia, utilizator
Pai si vi s-ar fi parut o idee mai buna sa fi fost omis din certificatul de mostenitor? sau sa fi fost mentionat ca renuntator? In conditiile in care la acel moment erati minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare mostenire minor m1rcea m1rcea Salut, Am si eu nevoie de o lamurire: care este termenul in care poate fi acceptata expres o mostenire de catre un minor? Am fost la un notariat si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune florydulcik florydulcik suntem doua surori,parintii nostri au decedat,tatal in 1998 iar mama in febroarie 2004.de curand am aflat ca sora mea a facut are un certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Datorie pe un garaj ce nu l-am avut niciodata in folosinta MariuIrimia MariuIrimia Buna ziua, In urma decesului bunicului din partea tatalui (1998) si a tatalui (1996) am ramas mostenitor asupra unui imobil, garaj si un loc de veci, eu fiind ... (vezi toată discuția)