Buna ziua,
In anul 1997 a murit bunicul iar in 96 tatal. In urma bunicului am ramas mostenitor din partea tatalui.
Intrebarea mea:
Cum este posibil ca un birou notarial sa elibereze un certificat de mostenitor in care apare numele meu fara a fi citat ( tutorele meu legal la acea vreme, aveam 6 ani) si fara a primi o copie dupa certificat?
Legea folosita la acea vreme este 36 din 12 mai 1995. Am inteles ca a fost o lege mai lacunara dar nu inteleg cum a fost posibila incheierea finala fara mine sau un reprezentant de-al meu?
Intreb deoarece in urma acestui a rezultat un prejudiciu si sunt chemat sa repar prejudiciul pentru ceva ce nici nu stiam ca detin.
Prejudicul este chiria pe garaj.
In toata aceasta perioada bunica a fost cea care a folosit patrimoniul iar noi nu am pastrat niciodata legatura.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Importanța este simplu pentru mine. Intamplator oamenii întreabă pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere.
Inteleg ca poate fi o bibliotecă întreaga pe acest subiect. Intrebam pentru o indrumare mai bună și o intelegre proprie mai bună a contextului.
Din ce citesc o sa incerc sa fac următoare corectari, sper eu,
pertinente.
Tutore ma refer la mama.In baza art. 75 " In cazul moștenitorlui incapabil, se citează reprezentantul sau legal si autoritatea tutelară." Am înțeles, puteam sa nu fiu citat.
O sa incerc sa clarific acest "prejudiciu" ( cer scuze pentru interpretarea greșită)
Nu stiam de existenta acestui certificat. Acest certificat a fost folosit pentru actualizarea cu numele mostenitorilor in contractul de locațiune al garajului aflat pe propietatea publică in urma decesului bunicului
Bunica s-a folosit s-a folosit de aceste bunuri pana camd a decis ca nu mai vrea sa plătească chiria pe garaj. Chiriile au crescut mult in ultima vreme.
Acum primaria cere din partea tuturor mostenitorilor chiria + penalitati.
Am folosit acest termen, ciudat, deorece mi s-a pus in cârcă un contract care nu stiam de existenta lui.pe baza acestui certificat de moștenitor.
Faptul ca nu știam nici nu am putut sa-l denunț.
Sper ca acestea aduc mai multa lumină.
Ma repet, fac această discuție, deoarece vreau sa inteleg mai.bine procedurile si legile, nu sa caut cai de atac. Un avocat mi-a zis ca ca am ce sa fac dar vreau sa înțeleg mai bine de ce nu pot.
Pai si vi s-ar fi parut o idee mai buna sa fi fost omis din certificatul de mostenitor? sau sa fi fost mentionat ca renuntator? In conditiile in care la acel moment erati minor.
Succesiune
florydulcik
suntem doua surori,parintii nostri au decedat,tatal in 1998 iar mama in febroarie 2004.de curand am aflat ca sora mea a facut are un certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)