avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Poate un scriitor să-și vândă cărțile fără ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Poate un scriitor să-și vândă cărțile fără firmă?

E posibil ca un autor de carte să-și vândă propriile cărți și să plătească taxele aferente fără a înființa o firmă? Să declare veniturile realizate prin declarația unică și atât?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:45, 10 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca prin a-si vinde propriile carti intelegeti vanzarea directa catre persoane fizice, nu se poate fara a va infiinta o firma care poate desfasura acte de comert si sa aiba si o casa de marcat fiscala.

Puteti vinde cartile primite ca drept de autor catre alte firme specializate in comert, prin borderou de achizitie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc, Iulian! Eu reprezint firma. Pot face un contract de consignație cu o persoană fizică și să-i plătesc un comision din fiecare vânzare? Practic mi se trimit cărți (nu le cumpăr) și în baza vânzărilor, la final de lună să îi virez din firmă un procent - venituri din drepturi de autor.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
stepanadrian, utilizator
Bineinteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)
Firma vanzare it second-hand ganadrian ganadrian Buna ziua, Doresc sa infintez o firma de vanzare / prestare servicii in domeniul telecomunicatiilor (telefoane, calculatoare, monitoare, laptop-uri, ... (vezi toată discuția)
Documente necesare functionare intreprindere individuala -service calculatoare si gsm Dl_Sandu Dl_Sandu Care sunt documentele contabile obligatorii ce trebuie intocmite de o Intreprindere Individuala -service calculatoare si telefoane,neplatitoare de TVA,fara ... (vezi toată discuția)