avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract -apartament -habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract -apartament -habitatie viagera

Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al vanzatorului, dar intre timp vanzatorul a facut un accident vascular cerebral si a ramas cu hemipareza pe partea stanga. Avand in vedere ca nu poate merge, ca are si boala Alzheimer , vanzatorul a fost internat intr-un centru de seniori cu ingrijire permanenta.
Intrebarea este daca in aceste conditii apartamentul se poate vinde pentru a putea plati intretinerea la centru.
Cu multumiri
Valeria
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
Valeria B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeria B , utilizator 14:07, 10 Iunie 2020
Numai cu acordul vanzatorului. Daca acesta nu are discernamant, trebuie pus sub interdictie printr-o cerere adresata instantei, apoi se cere numirea unui curator care sa il reprezinte la vanzarea imobilului.
Multumesc mult!
Zi faina sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu habitatie viagera denisse_alex denisse_alex Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatorul caz: Detin un apartament printr-un contract de vanzare cumparare cu o clauza de habitatie ... (vezi toată discuția)
Clauza uzufruct viager Andra_Groposila Andra_Groposila Buna ziua, Va contactez in legatura cu o clauza de uzufruct viager pe care socrul meu (65 ani) a semnat-o impreuna cu mama sa (95 ani), prin care se ... (vezi toată discuția)
Pierdere drept de semnatura>? cradud cradud intrebarea mea este in ce cazuri o persoana pierde dreptul de a semna procuri, contracte de vanzare cumparare, etc pe caz de boala aici enumar: accident ... (vezi toată discuția)