Buna ziua .Chiar credeti ca merita aceasta suma noptile dvs. de nesomn??
Treaba dvs. Presupun ca este vorba despre vreun bar.
Puteti sa numiti conventia oricum , doar sa fie atestata prin semnaturile partilor, datata si sa se treaca suma datorata .
In anumite conditii s-ar putea numi chiar ca sunteti infractor prin savarsirea infractiunii de santaj prev. de art.194 C.pen. ("constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sau sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul").:oops:
Vedeti deci ce contract :stunned::O:-/ ...va bate gandul si va pun cei cu muzica sa semnati!
Trecand peste acest aspect, indiferent ce semnati dvs., politia poate sa fie sesizata de altcineva sau chiar din oficiu, iar pe de alta parte nicio prevedere legala de ordine publica (vezi legea 61/1991) nu poate fi incalcata prin contracte sau conventii, fiind nule de drept orice asemenea acte juridice.
Nici in ce forma sa ...simulati acest gen de intelegere nu va pot sfatui, iar daca mergeti asa, la mica intelegere, treaba dvs.
Puteti totusi incheia un contract de prestari servicii, in care sa stipulati plata dvs.cu aceasta suma pentru a da muzica mai tare sau mai incet. :thumbup: Este singura varianta legala ce-mi vine in minte!#-o=D>
P.S. Si daca incepe sa va placa muzica si puteti sa dormiti chiar mai bine cu ea, inseamna ca-i pacaliti?!?!:hm:
din pacate este un razboi al nervilor cand ai o discoteca langa apartament
probabil nu sunt unicul caz
1) prin lege e foarte greu de dovedit cei 40 de decibeli...adica e imposibil
2) politia nu da nici o amenda din motivul acesta
3) este sub limita legala dar tot se aude...e cam ca zgomotul de pe strada, diferenta este doar ca...e de lunga durata pana la 5 dimineata
4) am chemat de 30 de ori politia
5) am facut 3 reclamatii scrise pt deranjarea linistii publice si era sa mi se faca mie dosar penal pentru ca ....nu am facut expertiza sonometrica inainte sa pot dovedi nimic
6) nu pot dovedi nimic...(decat sa chem pe parintii mei ca martori ?!)
7) Garda de mediu a facut raportul de sonemetrie dar! numai de la mine din casa nu l-a facut
8) am scris la avocatul poporului despre asta
9) pai nu se merita banii... dar decat si muzica si nimic ....tot e mai mult....
10) nu stiu sub ce forma sa primesc acesti bani ?
11) ideea unui contract a fost a mea
12) doresc sa evit sa primesc orice fel de bani la negru
13) inteleg ca este imposibil sa primesc acesti bani, ca persoana fizica....
14) daca ii primesc direct in mana , iar nu e bine...
15) daca mergem impreuna la un notar unde facem contractul, mai poate fi vorba formal ca il santajez sa imi dea niste bani? probabil ca da....
16) dansii au facut o antifonare cu vata minerala, dar sunele de bass sunt cele care se aud in continuare.
17) antifonarea e facuta doar pe o parte ale zidului
ideea ar fi sa plec doua-trei nopti din casa sa dorm in alta parte....contra unei sume...si oricum cer antifonare suplimentara (pe ambele parti ale peretilor, nu doar pe una singur si sa imi antifoneze usa mea) .....as vrea eu sa ii desfiintez...dar si asta e destul de complicat... intre timp mi-am retras cele trei reclamatii de tulburarea linistii publice deoarece....nu pot dovedi asta, ca nu am facut expertiza sonometrica la 01.00 am si nici martori nu am decat pe parintii mei. Dosarul penal mi-l fac singur prin denunt calomnios.
Imi este teama ca limita legala de 40 de dB pe timpul noptii, daca ar fi sa se respecte, sa zicem 39 de dB tot as auzi muzica....si ar fi si mai rau atunci, pentru ca ei respecta limita legala la sange si eu nu mai am nici un fel de dreptate
chiar am scris parlamentului despre incompatibilitatea dintre spatiul locativ si discoteca... mi s-a raspuns ca...o sa fie inclusa problema intrun proiect de lege...
totusi...
nu stiu efectiv ce varianta, ce combinatie sa mai incerc
1) mai multi bani?
2) antifonare suplimentarea ?
3) antifonarea usii?
4) toate trei, plus sa dorm in alta parte ocazional pe contul lor sau pe cont propriu
ultima propunere e sa primesc niste bani
si paradoxal nu pot sa ii incasez in nici un fel
Va sugerez sa discutati cu responsabilii acestui local si sa va faca un contract de munca cu timp partial pe o functie oarecare ( gasiti in COR). Ceva care sa nu va creeze obligatii referitoare la afacerea lor. Conform acestui contract de munca va incasati banii lunar, aveti toate taxele si impozitele platite de firma la stat, se adauga cate ceva la veniturile dv ce se iau in calcul la pensie, etc , iar dv nu faceti decat sa-i mai ingaduiti cu zgomotul si sa deveniti un mare iubitor de muzica de local.
din pacate dansii vor sa imi faca contract partial de munca, dar numai pe o suma mica iar diferenta ( de 2-3 ori mai mare) sa imi dea fara acte....( sa plateasca ei mai putine impozite) ... chiar si asa se incadreaza la santaj ?