avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate ataca un certificat de mostenitor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate ataca un certificat de mostenitor ?

buna ziua, iata problema mea : - au fost 3 frati, o sora si 2 frati, fratii, printre care si tatal meu, au decedat primii iar la o virsta onorabila a urmat sora lor care spre final a deschis suscesiunea dupa mama lor obtinind un certificat de mostenitor doar pe numele ei, fratii fiind decedati nu s-au exprimat vointa de a renunta la mostenire cu atit mai mult cu cit au descendenti. Va intreb daca actul eliberat in 1995 nu este abuziv si cum trebuie atacat pentru a fi desfiintat ?. Cu stima
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:41, 10 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil nu au fost declarați moștenitorii celor doi frați.
Contactați un avocat și deschideți o acțiune în instanță pentru anularea certificatului de moștenitor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anularea certificatului de moștenitor nu este o problema se va rezolva în urma unui proces.Problema este daca bunurile ce compunea masa succesorala nu au fost înstrăinare,daca paratii mai au bunuri în patrimoniu ca sa poata fi executați silit etc.
Mergeti la avocat pentru a se analiza absolut tot intrucat in justitie nu castiga mereu cei care ar avea dreptate si este bine sa stiti acest lucru.
Trebuie analizate mai multe lucruri.
Daca vreti sa va judecati la pocneala deschideti proces si vedeti ce iese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune cu probleme va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 ... olga2011 olga2011 va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 a decedat mama.o sora a deschis sucesiune dupa mama doar, si a castigat toata casa,ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)
Accepatre succesiune doina_i doina_i Daca nu am facut la timp acceptarea se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)