avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in China ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in China in august 2019

Aveti aici linkul:

[ link extern ]

Nu am inteles de unde au tras ei concluzia ca virusul a aparut aiurea in sudul Chinei si ca ar fi o dovada ca ar fi aparut singur de nicaieri.
I-ar fi bubuit foarte tare pe chinezi daca ar fi aparut in august 2019 si nu ar fi rezistat pana in decembrie 2019 fara sa anunte oficial.Nu aveau cum sa reziste 4 luni in plina epidemie nationala ( inca nu se putea vorbi de pandemie) fara sa anunte pentru ca s-ar fi aflat de serviciile secrete de informatii din tarile mari, daca nu chiar si de cele din tarile mici.
Nu cred ca avea cum sa fie tinuta in secret o epidemie in China, oricat de comunista ar fi aceasta tara si oricat de bine ar putea tine ceva secret pentru ca ar fi fost ceva mult prea vizibil chiar si daca nu te-ar fi interesat si ai fi intors capul.

A calculat cineva algoritmii de transmitere a virusului daca ar fi inceput transmiterea sa din august 2019?

Eu cred ca matematicienii ar putea calcula data aparitiei noului coronavirus.

Este suspecta aglomerarea din parcarea spitalului dar nu arata nimic concludent.
Nici nu stiu daca China a dat vreo explicatie despre aceasta aglomerare sau daca a fost intrebata la nivel interstatal despre acest lucru.
Stie cineva ceva concret despre acest lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Orice specialisti isi dau seama despre ce este vorba in materie de virusologie si daca este ceva nou se studiaza pentru simplul motiv ca nu au cunostiinta de asa ceva.
Tot ce este nou este de luat in seama in materie de virusologie.
Nu se tine un virus 6 luni fara a fi cercetat pentru ca daca este descoperit inseamna ca exista si daca este contagios provoaca foarte mari daune in cazul in care scapa din laborator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din cercetările efectuate se pare ca virusul Sars-CoV-2 exista in Italia inca din septembrie 2019.
Totuși nu au existat probleme in Italia in anul 2019 si nu s-a stiut.


,, Studiul, care a fost făcut public în revista Tumori Journal A INT, a arătat că 11,6% din 959 de voluntari sănătoși înscriși într-un studiu de screening al cancerului pulmonar, între septembrie 2019 și martie 2020, au dezvoltat anticorpi pentru coronavirus cu mult înainte de februarie când a fost raportat primul caz în Italia, arată Reuters.,

Cercetătorii italieni au declarat pentru Reuters în martie că au raportat un număr mai mare decât de obicei de cazuri de pneumonie severă și gripă în Lombardia în ultimul trimestru al anului 2019, semn că noul coronavirus ar fi putut circula mai devreme decât se credea anterior. ,

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Oamenii de știință chinezi susțin că noul coronavirus este originar din India. Ar fi apărut în vara anului 2019, pe fondul caniculei „care a forțat oamenii și animalele să bea aceeași apă”, scrie Daily Mail.

O echipă de la Academia Chineză de Științe susține că virusul a apărut probabil în India în vara anului 2019, trecând de la animale la oameni prin apă contaminată, înainte de a călători neobservat la Wuhan, unde a fost detectat pentru prima dată. Cercetătorii susțin că sistemul de sănătate slab al Indiei și populația tânără, care suferă simptome mai puțin severe de Covid, au permis ca virusul să se răspândească nedetectat."

[ link extern ] /

Nu vad fundament științific mai ales ca ei au laboratorul de la Wuhan care studia virusul de mai mulți ani.
Ar fi trebuit sa existe o epidemie in India mai înainte de a avea grave probleme chinezii in decembrie 2019.
In marile orașe din India aglomeratia este asa de mare încât de abia ai loc sa respiri iar noaptea oamenii dorm pe strada unul lângă altul.Ca sa intelegeti cat de mare este aglomerația in India.

China se pregătește intens de cativa ani buni dar de abia acum s-a.declarat asa ceva:

, , Într-un discurs ținut, miercuri, la Comisia Militară Centrală, Xi Jinping, președintele Chinei, și-a îndemnat trupele să nu se teamă de moarte și să se concentreze asupra pregătirii pentru a câștiga războaie, potrivit Daily Mail. Liderul de la Beijing le-a solicitat, astfel, soldaților să se pregătească intens la antrenamente, în condiții de luptă.

Anterior, președintele Xi a cerut pregătiri militare pe fondul creșterii tensiunilor politice dintre Beijing și alte țări, în special SUA și Taiwanul, tensiuni formate în cazul pandemiei de coronavirus, dispute teritoriale sau în ceea ce privește drepturile omului. "


[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Si cercetătorii români au stabilit ca Sars-Cov-2 ajuns în România își are originea din Wuhan, China.

[ link extern ]

Am regăsit acest articol.
OMS susține ca noul coronavirus a aparut pentru prima oara în Wuhan, China, în decembrie 2019.

,, Mike Ryan, director executiv, a vorbit și despre proveniența virusului. AcestAcesta a adăugat că nu există dovezi că mamiferele din Europa au fost o sursă de infectare pentru oameni dincolo de graniţele Chinei."

[ link extern ]

Pai...daca ar fi vorba de lilieci si pangolini acestia circula.
Pot .veni si din afara Chinei.
Nu prea ne ajuta cu nimic Mike Ryan.

Practic inlatura posibilitatea ca noul.coronavirus sa fi ajuns în China din Europa sau din SUA.
Nimic nu duce la concluzia ca liliecii din China ar trai și in afara Asiei daca ne raportam la lilieci.

Nu inteleg de ce nu ii întreabă nimeni despre descoperirea cercetătorilor din nordul Italiei care sustin ca in septembrie 2019 noul coronavirus ar fi fost deja în Italia.
Ce tulpina o fi.fost?
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Recunoaşterea meritelor personalului angajat unitate sanitara covid-19 Registered_user Registered_user Buna ziua tuturor, LEGE nr. 56 din 15 mai 2020 Prezenta lege reglementează modalităţile de recunoaştere a meritelor personalului medical participant la ... (vezi toată discuția)
Ordin al ministrului sănătății pentru alăptarea noilor născuți ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea noilor născuți neinfectati care sa fie alăptați de mame infectate cu Covid-19. Am inteles ca au in ... (vezi toată discuția)