avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reluarea acțiunii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reluarea acțiunii

Pot relua o acțiune care a fost respinsă și de ICCJ, dacă pot aduce argumente în plus?
În fapt, Curtea de Apel, deși a identificat o lege care putea să rezolve favorabil o „discriminare” (din punctul meu de vedere), spune că nu a fost investită să o aplice că nu am invocat-o eu în acțiune (deși nu sunt jurist, am făcut referiri generice la Constituție, la legile salarizării, la Convenția EDO și Declarația Universală a Drepturilor Omului). Ori, legea care „nu am invocat-o” era o lege de modificare/completare a legii cadru a salarizării, invocată de subsemnatul.
În plus, dosarul a fost încadrat la conflicte de muncă deși eram funcționar public, iar ICCJ-ul după un an și jumătate, deși între timp a recunoscut calitatea mea de funcționar public prin decizia 10/2018, fără să verifice legalitatea hotărârilor instanțelor inferioare, motivele de casare conform art 488 NCPC, a respins recursul că, a fost încadrat dosarul la conflicte, deși chiar și în punctul de vedere dar și în ziua procesului la Înalta, am susținut faptul că a fost încadrat greșit.
Mai mult, Curtea de Apel, spune că nu e discriminare ci „stabilirea în mod diferit a salariului pentru aceeași funcție”. Am invocat chiar și Decizia CCR794/2016, care spunea să se echivaleze tuturor funcțiilor bugetare, la nivel maxim, cuantumul salariilor din cadrul aceluiași angajator...
Discuția e lungă, întrebarea e: pot relua o acțiune care a urmat toți pașii sau singura soluție este CEDO?
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
gheorghe3509, utilizator
Șanse la la CEDO sunt infime nu va faceti speranțe,96-97 %din cazuri sunt respinse ca informe fără să ajungă sa fie judecate.Mai mult decat atat CEDO nu judeca /rejudeca soluțiile instanțelor naționale ci judeca încălcări ale drepturilor stabilite în convenție.Din punctul meu de vedere ar trebui sa mergeți cu actele la un av care sa analizeze daca va încadrați într-o cale extraordinara de atac.Indiferent de profesia dvs și capacitatea intelectuală faptul că probabil nu ati apelat la un av nu v-a ajutat.Am cunoscut intelectuali cu o capacitate de memorare extraordinara,stiau pe de rost texte de lege,din procedura dar asta nu inseamna ca intelegeau modul de desfășurare al unui proces,practica instanțelor etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs in casatie....obligatoriu la cedo? ionut_daniel ionut_daniel Buna ziua.....am fost condamnat de o curte de apel, si hotararea a ramas definitva, fiind Tribunalul instanta de fond iar curtea de apel...instanta finala ... (vezi toată discuția)
Dosar cedo ioana_2009 ioana_2009 Buna ziua. Doresc sa depun o plangere la CEDO ca urmare a pierderii unui proces penal in care s a judecat un accident rutier. In urma accidentului mie mi s ... (vezi toată discuția)
Reducere onorariul avocatial toganel9999 toganel9999 Prin Decizia ICCJ - RIL nr. 3/2020 s-a stabilit faptul că, proporționalitatea cheltuielilor de judecată reprezentând onorariul avocaților nu va putea fi ... (vezi toată discuția)