Pot relua o acțiune care a fost respinsă și de ICCJ, dacă pot aduce argumente în plus?
În fapt, Curtea de Apel, deși a identificat o lege care putea să rezolve favorabil o „discriminare” (din punctul meu de vedere), spune că nu a fost investită să o aplice că nu am invocat-o eu în acțiune (deși nu sunt jurist, am făcut referiri generice la Constituție, la legile salarizării, la Convenția EDO și Declarația Universală a Drepturilor Omului). Ori, legea care „nu am invocat-o” era o lege de modificare/completare a legii cadru a salarizării, invocată de subsemnatul.
În plus, dosarul a fost încadrat la conflicte de muncă deși eram funcționar public, iar ICCJ-ul după un an și jumătate, deși între timp a recunoscut calitatea mea de funcționar public prin decizia 10/2018, fără să verifice legalitatea hotărârilor instanțelor inferioare, motivele de casare conform art 488 NCPC, a respins recursul că, a fost încadrat dosarul la conflicte, deși chiar și în punctul de vedere dar și în ziua procesului la Înalta, am susținut faptul că a fost încadrat greșit.
Mai mult, Curtea de Apel, spune că nu e discriminare ci „stabilirea în mod diferit a salariului pentru aceeași funcție”. Am invocat chiar și Decizia CCR794/2016, care spunea să se echivaleze tuturor funcțiilor bugetare, la nivel maxim, cuantumul salariilor din cadrul aceluiași angajator...
Discuția e lungă, întrebarea e: pot relua o acțiune care a urmat toți pașii sau singura soluție este CEDO?